Diós muffin
Egyszerű és finom recept, amelyet bármikor elkészíthet. A dió kitűnő ízt ad a muffinnak, míg a fahéj és a vanília esszencia egészen különlegessé teszi.
Hozzávalók
Tészta
- 2 Csésze liszt
- 1 Csésze cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál soda bicarbona
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál Fahéj
- 1⁄2 Csésze olaj
- 1 Csésze joghurt
- 2 tojás
Töltelék
- 1 Csésze darált dió
- 1⁄2 Csésze barna cukor
- 1 evőkanál Fahéj
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra (felső és alsó sütési mód).
A muffinsütő formát bélelje ki papírral.
Egy közepes méretű tálban keverje össze a tészta hozzávalóit: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot és a fahéjat.
Egy másik tálban keverje össze az olajat, a joghurtot és a tojásokat. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.
Keverje össze a töltelék hozzávalóit: a diót, a barna cukrot és a fahéjat.
Töltse meg a muffin formákat a tésztával, majd a töltelékkel.
Süsse a muffinokat kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.
Hagyja a muffinokat a sütőben hűlni 5 percig, majd helyezze őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.