HIRDETŐ

Diós muffin

Egyszerű és finom recept, amelyet bármikor elkészíthet. A dió kitűnő ízt ad a muffinnak, míg a fahéj és a vanília esszencia egészen különlegessé teszi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta

  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál soda bicarbona Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 1 Csésze joghurt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott

Töltelék

  • 1 Csésze darált dió Hozzáadott
  • 12 Csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra (felső és alsó sütési mód).

2. Lépés

A muffinsütő formát bélelje ki papírral.

3. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverje össze a tészta hozzávalóit: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot és a fahéjat.

4. Lépés

Egy másik tálban keverje össze az olajat, a joghurtot és a tojásokat. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz.

5. Lépés

Keverje össze a töltelék hozzávalóit: a diót, a barna cukrot és a fahéjat.

6. Lépés

Töltse meg a muffin formákat a tésztával, majd a töltelékkel.

7. Lépés

Süsse a muffinokat kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára nem sülnek.

8. Lépés

Hagyja a muffinokat a sütőben hűlni 5 percig, majd helyezze őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új