Forrás: coopder1 from Getty Images Signature
Diós sütemény liszt nélkül
Egy egyszerű, liszt nélküli diós sütemény, amelyet mindössze 5 hozzávalóból készíthetsz.
Hozzávalók
- 200 g Darált diófélék
- 4 db Tojás
- 150 g Méz vagy más édesítőszer
- 1⁄2 TK sütőpor
- csipetnyi só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban verjük fel a tojásokat az édesítőszerrel. Én személy szerint a mézet részesítem előnyben, természetes édességet és finom ízt ad a süteménynek.
A tojásokhoz adjuk hozzá a darált diót, a sütőport és egy csipet sót. Keverjük a keveréket sima tésztává. Én egy kevés sütőport használok, hogy könnyebb és habosabb legyen a sütemény.
Öntse a tésztát a tortaformába, és tegye a sütőbe. Süssük kb. 40 percig, de egy nyársalóval ellenőrizzük, hogy a sütemény jól átsült-e. Minden sütő kicsit másképp süt.
Sütés után hagyja teljesen kihűlni ezt a liszt nélküli diós süteményt. Én általában este sütöm, és egy éjszakán át hagyom hűlni. Reggel aztán egy friss és finom süteményt kapok reggelire.
Aki szeretné, ízlése szerint díszítheti, akár csokoládé-, akár cukormázzal.