HIRDETŐ

Diós tészta gyerekeknek és felnőtteknek

A diós tészta hagyományos magyar édesség, amelyet gyakran készítenek karácsonykor vagy nagy családi összejöveteleken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g durum tészta Hozzáadott
  • 250 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
  • víz, só a főzéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Töltse meg egy nagy fazekat vízzel, tegye a tűzhelyre, és forralja fel. Amikor felforr a víz, adjon hozzá egy nagy csipetnyi sót. Itt tapasztalatom szerint egy kis olaj hozzáadása is hasznos, hogy a tészta ne ragadjon össze.

2. Lépés

Amikor a víz ismét felforr, adjunk hozzá tésztát. A tészta főzési ideje általában a csomagoláson van feltüntetve. Durum tészta esetén általános szabály, hogy 8-10 perc alatt lesz al dente, de érdemes időnként megkóstolni, hogy a megfelelő állagú-e.

3. Lépés

Közben egy másik serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a darált diót, majd pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert a dió gyorsan megég, ezért gyakran kevergetni kell.

4. Lépés

Amikor a dió aranybarna színűvé válik, adjuk hozzá a cukrot, és folyamatosan kevergesse, amíg a cukor elolvad.

5. Lépés

Amikor a tészta kész, szűrjük le a vizet. Én általában tartalékban hagyok egy kis tésztalé, mert ha túl száraz a tészta, akkor ezzel könnyen szaftossá tehető.

6. Lépés

Ezután öntsük a tésztát a diós keverékhez, és alaposan keverjük össze. Itt érdemes gyorsan dolgozni, hogy a tészta ne hűljön ki.

7. Lépés

Tálalásnál szórjunk a tetejére porcukrot ízlés szerint. Ha szeretjük, még frissen reszelt citromhéjjal is megszórhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új