HIRDETŐ

Diós tészta gyerekeknek és felnőtteknek

A diós tészta hagyományos magyar édesség, amelyet gyakran készítenek karácsonykor vagy nagy családi összejöveteleken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g durum tészta Hozzáadott
  • 250 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
  • víz, só a főzéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Töltse meg egy nagy fazekat vízzel, tegye a tűzhelyre, és forralja fel. Amikor felforr a víz, adjon hozzá egy nagy csipetnyi sót. Itt tapasztalatom szerint egy kis olaj hozzáadása is hasznos, hogy a tészta ne ragadjon össze.

2. Lépés

Amikor a víz ismét felforr, adjunk hozzá tésztát. A tészta főzési ideje általában a csomagoláson van feltüntetve. Durum tészta esetén általános szabály, hogy 8-10 perc alatt lesz al dente, de érdemes időnként megkóstolni, hogy a megfelelő állagú-e.

3. Lépés

Közben egy másik serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a darált diót, majd pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert a dió gyorsan megég, ezért gyakran kevergetni kell.

4. Lépés

Amikor a dió aranybarna színűvé válik, adjuk hozzá a cukrot, és folyamatosan kevergesse, amíg a cukor elolvad.

5. Lépés

Amikor a tészta kész, szűrjük le a vizet. Én általában tartalékban hagyok egy kis tésztalé, mert ha túl száraz a tészta, akkor ezzel könnyen szaftossá tehető.

6. Lépés

Ezután öntsük a tésztát a diós keverékhez, és alaposan keverjük össze. Itt érdemes gyorsan dolgozni, hogy a tészta ne hűljön ki.

7. Lépés

Tálalásnál szórjunk a tetejére porcukrot ízlés szerint. Ha szeretjük, még frissen reszelt citromhéjjal is megszórhatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek