Disznótoros
A disznótoros egy hagyományos magyar étel, mely a disznóvágások alkalmával készül. Az ételben a disznó különböző részei kerülnek felhasználásra, a máj, a szív, a veséje és a zúza is.
Hozzávalók
- 500 g disznó máj
- 300 g disznó szív
- 300 g disznó veséje
- 500 g disznó zúza
- 3 ks vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ks zöldpaprika
- 2 ks paradicsom
- 2 dl étolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 node petrezselyemzöld
- 1 ks babérlevél
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Eljárás
Készítsük elő az alapanyagokat. Mossuk meg a húst, és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a zöldpaprikát és a paradicsomot karikázzuk.
Egy nagyobb fazékban hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg mindkét oldalán.
Amikor a hús elkezd barnulni, adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd szórjuk meg pirospaprikával.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd adjuk hozzá a bay levelet, a sót és a borsot.
Főzzük alacsony hőfokon, amíg a hús megpuhul.
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, és főzzük még pár percig.
Tálaljuk forrón, a leves mellé friss kenyeret is kínálhatunk.