HIRDETŐ

Disznótoros

A disznótoros egy hagyományos magyar étel, mely a disznóvágások alkalmával készül. Az ételben a disznó különböző részei kerülnek felhasználásra, a máj, a szív, a veséje és a zúza is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g disznó máj Hozzáadott
  • 300 g disznó szív Hozzáadott
  • 300 g disznó veséje Hozzáadott
  • 500 g disznó zúza Hozzáadott
  • 3 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 dl étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az alapanyagokat. Mossuk meg a húst, és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a zöldpaprikát és a paradicsomot karikázzuk.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékban hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg mindkét oldalán.

3. Lépés

Amikor a hús elkezd barnulni, adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd szórjuk meg pirospaprikával.

4. Lépés

Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd adjuk hozzá a bay levelet, a sót és a borsot.

5. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon, amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, és főzzük még pár percig.

7. Lépés

Tálaljuk forrón, a leves mellé friss kenyeret is kínálhatunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új