HIRDETŐ

Disznótoros

A disznótoros egy hagyományos magyar étel, mely a disznóvágások alkalmával készül. Az ételben a disznó különböző részei kerülnek felhasználásra, a máj, a szív, a veséje és a zúza is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g disznó máj Hozzáadott
  • 300 g disznó szív Hozzáadott
  • 300 g disznó veséje Hozzáadott
  • 500 g disznó zúza Hozzáadott
  • 3 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 dl étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az alapanyagokat. Mossuk meg a húst, és vágjuk kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a zöldpaprikát és a paradicsomot karikázzuk.

2. Lépés

Egy nagyobb fazékban hevítsünk olajat, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsuk meg mindkét oldalán.

3. Lépés

Amikor a hús elkezd barnulni, adjuk hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd szórjuk meg pirospaprikával.

4. Lépés

Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd adjuk hozzá a bay levelet, a sót és a borsot.

5. Lépés

Főzzük alacsony hőfokon, amíg a hús megpuhul.

6. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a petrezselyemzöldet, és főzzük még pár percig.

7. Lépés

Tálaljuk forrón, a leves mellé friss kenyeret is kínálhatunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek