Forrás: Youtube
Dobos torta
A legjobb dobos torta karamellel és csokoládékrémmel, diószórással.
Hozzávalók
Tészta
- 9 db Nagy tojások
- 500 g kristálycukor
- 5 g vanília
- 200 g önserkentő liszt
- 2 g Só
Csokoládé krém
- 565 g vaj
- 150 g porcukor
- 227 g Forró csokoládé
- 22 g kakaó
Karamell
- 300 g porcukor
- 22 g vaj
- 15 g citromlé
- 30 g víz
Egyéb
- mogyoró
Eljárás
A tojássárgáját 200g kristálycukorral habosra verjük.
Adjunk hozzájuk szitált lisztet sóval, és keverjük össze fakanállal.
Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot a tésztához.
A másik tálban 300g cukorral kemény habbá verjük a fehérjéket.
A havat fokozatosan beledolgozzuk a tésztába, majd 7 részre osztjuk. A tésztát kizsírozott formában sütjük előmelegített sütőben, körülbelül 10 percig 175°C-on.
Csokoládé krém A mixerben puhára verte a vajat, majd adjunk hozzá kakaót és porcukrot.
Alapos keverés után adjunk hozzá még olvasztott csokoládét.
A lapot krémmel kenjük meg és rá helyezzük a másik lapot. Ezt a módszert folytatjuk, amíg a tortának nincs 5 lapja.
A torta egész külső részét is bekenjük krémmel.
A mogyorókat egy zsákba helyezzük és hengerrel összetörjük. A keveréket a dobostorta köré szórjuk.
Karamell Tegyük a kristálycukrot egy edénybe, majd öntsünk rá vizet és citromlevet.
A cukrot addig főzzük, amíg meg nem barnul, majd hozzáadjuk a vajat és keverjük.
A maradék lapot karamellel öntjük, hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd felvágjuk. A végét csokoládéval öntjük.