HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Dobos torta

A legjobb dobos torta karamellel és csokoládékrémmel, diószórással.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1

Tészta

  • 9 db Nagy tojások Hozzáadott
  • 500 g kristálycukor Hozzáadott
  • 5 g vanília Hozzáadott
  • 200 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 g Hozzáadott

Csokoládé krém

  • 565 g vaj Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 227 g Forró csokoládé Hozzáadott
  • 22 g kakaó Hozzáadott

Karamell

  • 300 g porcukor Hozzáadott
  • 22 g vaj Hozzáadott
  • 15 g citromlé Hozzáadott
  • 30 g víz Hozzáadott

Egyéb

  • mogyoró Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tojássárgáját 200g kristálycukorral habosra verjük.

2. Lépés

Adjunk hozzájuk szitált lisztet sóval, és keverjük össze fakanállal.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot a tésztához.

4. Lépés

A másik tálban 300g cukorral kemény habbá verjük a fehérjéket.

5. Lépés

A havat fokozatosan beledolgozzuk a tésztába, majd 7 részre osztjuk. A tésztát kizsírozott formában sütjük előmelegített sütőben, körülbelül 10 percig 175°C-on.

6. Lépés

Csokoládé krém A mixerben puhára verte a vajat, majd adjunk hozzá kakaót és porcukrot.

7. Lépés

Alapos keverés után adjunk hozzá még olvasztott csokoládét.

8. Lépés

A lapot krémmel kenjük meg és rá helyezzük a másik lapot. Ezt a módszert folytatjuk, amíg a tortának nincs 5 lapja.

9. Lépés

A torta egész külső részét is bekenjük krémmel.

10. Lépés

A mogyorókat egy zsákba helyezzük és hengerrel összetörjük. A keveréket a dobostorta köré szórjuk.

11. Lépés

Karamell Tegyük a kristálycukrot egy edénybe, majd öntsünk rá vizet és citromlevet.

12. Lépés

A cukrot addig főzzük, amíg meg nem barnul, majd hozzáadjuk a vajat és keverjük.

13. Lépés

A maradék lapot karamellel öntjük, hagyjuk egy kicsit megdermedni, majd felvágjuk. A végét csokoládéval öntjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új