Forrás: facebook:Szamos
Dobostorta
Különleges alkalomra tökéletes, hiszen valódi mestermű létrehozása, és garantáltan elnyeri majd a vendégség tetszését.
Hozzávalók
Tészta:
- 16 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 16 dkg vaj
- 8 dkg étcsokoládé
- 12 dkg Mandula
- 8 tojás
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 16 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 8 dkg étcsokoládé
- 4 tojás
Tetejére:
- 8 dkg cukor
- 4 dkg vaj
Eljárás
Mielőtt elkezdené, előnyös, ha minden összetevő szobahőmérsékleten van.
A tésztához először is verjük habbá a tojásfehérjéket a cukorral. Nyugodtan használjuk a robotgépet, hiszen a tojásfehérje jól felverhető vele. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
Mandula használatakor vigyázni kell, hogy ne legyen túlságosan őrölt, mert akkor a tészta nem lesz olyan finom.
Amikor a tojásfehérje habbá vált, óvatosan keverjük hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a sütőportot.
A tésztát oszlassuk 8 részre, és mindegyiket süssük külön, az előmelegített sütőben. Vigyázat, a tészta nagyon gyorsan megsül!
A krém elkészítéséhez keverjük össze a vajat és a cukrot, és lassan melt them together. Ügyeljen arra, hogy ne égesse meg a cukrot.
A tojásokat addig verjük, míg fehéredni nem kezdenek, majd lassan keverjük hozzá a csokoládét.
Miután az alaptészta minden rétegét kihűlt, megkenjük a krémmel, és egymásra halmozzuk. Ne felejtsünk el egy kis krémet hagyni a torta oldalára is.
A tetejére külön készítünk egy cukorkrémet, amihez a cukrot és a vajat összeolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére.
Végül hagyjuk a tortát kihűlni a hűtőben. A legjobb, ha ott hagyod egy éjszakára.