HIRDETŐ

Forrás: facebook:Szamos

Dobostorta

Különleges alkalomra tökéletes, hiszen valódi mestermű létrehozása, és garantáltan elnyeri majd a vendégség tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 16 dkg liszt Hozzáadott
  • 8 dkg cukor Hozzáadott
  • 16 dkg vaj Hozzáadott
  • 8 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 12 dkg Mandula Hozzáadott
  • 8 tojás Hozzáadott
  • 1 tasak sütőpor Hozzáadott

Krém:

  • 16 dkg cukor Hozzáadott
  • 8 dkg vaj Hozzáadott
  • 8 dkg étcsokoládé Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott

Tetejére:

  • 8 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 dkg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mielőtt elkezdené, előnyös, ha minden összetevő szobahőmérsékleten van.

2. Lépés

A tésztához először is verjük habbá a tojásfehérjéket a cukorral. Nyugodtan használjuk a robotgépet, hiszen a tojásfehérje jól felverhető vele. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.

3. Lépés

Mandula használatakor vigyázni kell, hogy ne legyen túlságosan őrölt, mert akkor a tészta nem lesz olyan finom.

4. Lépés

Amikor a tojásfehérje habbá vált, óvatosan keverjük hozzá a tojássárgáját, a lisztet és a sütőportot.

5. Lépés

A tésztát oszlassuk 8 részre, és mindegyiket süssük külön, az előmelegített sütőben. Vigyázat, a tészta nagyon gyorsan megsül!

6. Lépés

A krém elkészítéséhez keverjük össze a vajat és a cukrot, és lassan melt them together. Ügyeljen arra, hogy ne égesse meg a cukrot.

7. Lépés

A tojásokat addig verjük, míg fehéredni nem kezdenek, majd lassan keverjük hozzá a csokoládét.

8. Lépés

Miután az alaptészta minden rétegét kihűlt, megkenjük a krémmel, és egymásra halmozzuk. Ne felejtsünk el egy kis krémet hagyni a torta oldalára is.

9. Lépés

A tetejére külön készítünk egy cukorkrémet, amihez a cukrot és a vajat összeolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére.

10. Lépés

Végül hagyjuk a tortát kihűlni a hűtőben. A legjobb, ha ott hagyod egy éjszakára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új