HIRDETŐ

Forrás: freepik

Dubarry csirkemell

A Dubarry csirkemell egy ízletes, gyors és egyszerű főétel, amit a családom imád. Többször elkészítettem már, és minden alkalommal bebizonyosodott, hogy nem tudunk betelni vele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab csirkemell filé Hozzáadott
  • 250 g gomba Hozzáadott
  • 4 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 100 g parmezán sajt Hozzáadott
  • só és fehér bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd forgasd meg őket lisztben. Ügyelj rá, hogy a csirkemell teljesen be legyen borítva liszttel, ez adja meg a jó ropogós külsőt.

2. Lépés

A vajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a lisztben forgatott csirkemelleket és süsd őket mindkét oldalukon aranybarnára. A tüzes serpenyőben sütés során érdemes a csirkét többször megfordítani, hogy a tökéletes textúrájú külső réteget kapjuk.

3. Lépés

A csirkemelleket vedd ki a serpenyőből, és tartsd melegen. A visszamaradt vajon párold meg a gombákat, amíg megpuhulnak.

4. Lépés

A gombához adj hozzá tejszínt és reszelt parmezán sajtot, hagyd, hogy lassan összeolvadjon. Fontos, hogy alacsony lángon főzd a keveréket, és gyakran kevergesd, hogy a sajt ne égjen oda.

5. Lépés

Amikor a szósz sűrű és krémes, add hozzá a csirkemelleket, és főzd még pár percig, hogy a csirkemell jól átmelegedjen.

6. Lépés

Szórd meg a csirkemelleket friss petrezselyemmel, és már kész is a Dubarry csirkemell. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új