Forrás: freepik
Dubarry csirkemell
A Dubarry csirkemell egy ízletes, gyors és egyszerű főétel, amit a családom imád. Többször elkészítettem már, és minden alkalommal bebizonyosodott, hogy nem tudunk betelni vele.
Hozzávalók
- 4 darab csirkemell filé
- 250 g gomba
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál vaj
- 200 ml Tejszín
- 100 g parmezán sajt
- só és fehér bors ízlés szerint
- Petrezselyem
Eljárás
A csirkemelleket sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd forgasd meg őket lisztben. Ügyelj rá, hogy a csirkemell teljesen be legyen borítva liszttel, ez adja meg a jó ropogós külsőt.
A vajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a lisztben forgatott csirkemelleket és süsd őket mindkét oldalukon aranybarnára. A tüzes serpenyőben sütés során érdemes a csirkét többször megfordítani, hogy a tökéletes textúrájú külső réteget kapjuk.
A csirkemelleket vedd ki a serpenyőből, és tartsd melegen. A visszamaradt vajon párold meg a gombákat, amíg megpuhulnak.
A gombához adj hozzá tejszínt és reszelt parmezán sajtot, hagyd, hogy lassan összeolvadjon. Fontos, hogy alacsony lángon főzd a keveréket, és gyakran kevergesd, hogy a sajt ne égjen oda.
Amikor a szósz sűrű és krémes, add hozzá a csirkemelleket, és főzd még pár percig, hogy a csirkemell jól átmelegedjen.
Szórd meg a csirkemelleket friss petrezselyemmel, és már kész is a Dubarry csirkemell. Jó étvágyat!