Forrás: gkrphoto from Getty Images
Ecetben pácolt gomba
Ízletes ecetes pácolt gomba receptje, amely köretnek is alkalmas.
Hozzávalók
- 1 kg Friss gomba (lehetőleg babérgomba vagy laskagomba)
- 1 l Vizek
- 0.6 szemüveg Almaecet
- 0.3 szemüveg Cukor
- 3 levelek Babér
- 5 szemek szegfűbors
- 3 teáskanál Sók
Eljárás
Először is megmossuk a gombát, és levágjuk a sérült részeket. Tapasztalatból tudom, hogy a legjobb, ha ezt közvetlenül a szedés után tesszük. A gomba friss, és még nem vesztette el az ízét.
Forraljuk fel a vizet a só hozzáadásával. Amikor a víz forrni kezd, adjuk hozzá a gombát, és főzzük kb. 20 percig. Ne feledje, hogy a gombáknak el kell merülniük a vízben; ha több van belőlük, adhat még egy kis vizet.
Öntse a kihűlt gombát tiszta, száraz üvegekbe, és próbáljon meg minél több gombát beletenni.
Most készítsük el a pácot: víz, ecet, cukor, babérlevél és szegfűbors. Forraljuk fel, amíg a cukor feloldódik. Tapasztalatból tudom, hogy a pác kissé módosítható, a fűszerek hozzáadása egyéni ízlés szerint.
Öntse a forró páclét az üvegekben lévő gombákra. Jó ötlet, ha hagyunk egy kis helyet a dugó alatt.
Most már csak le kell zárni az üvegeket, és fejjel lefelé állítani őket körülbelül 24 órára, hogy kihűljenek és bepácolódjanak.