HIRDETŐ

Forrás: gkrphoto from Getty Images

Ecetben pácolt gomba

Ízletes ecetes pácolt gomba receptje, amely köretnek is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 1 kg Friss gomba (lehetőleg babérgomba vagy laskagomba) Hozzáadott
  • 1 l Vizek Hozzáadott
  • 0.6 szemüveg Almaecet Hozzáadott
  • 0.3 szemüveg Cukor Hozzáadott
  • 3 levelek Babér Hozzáadott
  • 5 szemek szegfűbors Hozzáadott
  • 3 teáskanál Sók Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

140 perc.
1. Lépés

Először is megmossuk a gombát, és levágjuk a sérült részeket. Tapasztalatból tudom, hogy a legjobb, ha ezt közvetlenül a szedés után tesszük. A gomba friss, és még nem vesztette el az ízét.

2. Lépés

Forraljuk fel a vizet a só hozzáadásával. Amikor a víz forrni kezd, adjuk hozzá a gombát, és főzzük kb. 20 percig. Ne feledje, hogy a gombáknak el kell merülniük a vízben; ha több van belőlük, adhat még egy kis vizet.

3. Lépés

Öntse a kihűlt gombát tiszta, száraz üvegekbe, és próbáljon meg minél több gombát beletenni.

4. Lépés

Most készítsük el a pácot: víz, ecet, cukor, babérlevél és szegfűbors. Forraljuk fel, amíg a cukor feloldódik. Tapasztalatból tudom, hogy a pác kissé módosítható, a fűszerek hozzáadása egyéni ízlés szerint.

5. Lépés

Öntse a forró páclét az üvegekben lévő gombákra. Jó ötlet, ha hagyunk egy kis helyet a dugó alatt.

6. Lépés

Most már csak le kell zárni az üvegeket, és fejjel lefelé állítani őket körülbelül 24 órára, hogy kihűljenek és bepácolódjanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új