HIRDETŐ

Forrás: gkrphoto from Getty Images

Ecetben pácolt gomba

Ízletes ecetes pácolt gomba receptje, amely köretnek is alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
7
  • 1 kg Friss gomba (lehetőleg babérgomba vagy laskagomba) Hozzáadott
  • 1 l Vizek Hozzáadott
  • 0.6 szemüveg Almaecet Hozzáadott
  • 0.3 szemüveg Cukor Hozzáadott
  • 3 levelek Babér Hozzáadott
  • 5 szemek szegfűbors Hozzáadott
  • 3 teáskanál Sók Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

140 perc.
1. Lépés

Először is megmossuk a gombát, és levágjuk a sérült részeket. Tapasztalatból tudom, hogy a legjobb, ha ezt közvetlenül a szedés után tesszük. A gomba friss, és még nem vesztette el az ízét.

2. Lépés

Forraljuk fel a vizet a só hozzáadásával. Amikor a víz forrni kezd, adjuk hozzá a gombát, és főzzük kb. 20 percig. Ne feledje, hogy a gombáknak el kell merülniük a vízben; ha több van belőlük, adhat még egy kis vizet.

3. Lépés

Öntse a kihűlt gombát tiszta, száraz üvegekbe, és próbáljon meg minél több gombát beletenni.

4. Lépés

Most készítsük el a pácot: víz, ecet, cukor, babérlevél és szegfűbors. Forraljuk fel, amíg a cukor feloldódik. Tapasztalatból tudom, hogy a pác kissé módosítható, a fűszerek hozzáadása egyéni ízlés szerint.

5. Lépés

Öntse a forró páclét az üvegekben lévő gombákra. Jó ötlet, ha hagyunk egy kis helyet a dugó alatt.

6. Lépés

Most már csak le kell zárni az üvegeket, és fejjel lefelé állítani őket körülbelül 24 órára, hogy kihűljenek és bepácolódjanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek