HIRDETŐ
Forrás: udra from Getty Images
Ecetes céklalé
Egészséges és vitamindús ital, tökéletes a téli napokra. Az ecetes cékla egészségügyi előnyei jól ismertek - probiotikumok forrása, javítja az emésztést, erősíti az immunrendszert. Az elkészített lé rendkívül finom, és egyszerűen elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Savanyú cékla
- 1 darab citrom
- 2 kanalak méz
- 1 liter Víz
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Vágja kisebb darabokra a savanyú céklát, helyezze bele a fazékba, öntse fel vízzel és főzzön alacsony lángon körülbelül 10 percig.
2. Lépés
Főzés után, hagyja a céklát szobahőmérsékleten lehűlni.
3. Lépés
Hűlés után helyezze a céklát a mixerbe, adjon hozzá citromlevet és mézet. Keverje simára.
4. Lépés
Szűrd le a levet egy szűrőn, hogy megszabadulj a cékla maradványaitól.
5. Lépés
A savanyú céklalé készen áll a felszolgálásra. Tárolhatod a hűtőben néhány napig.