HIRDETŐ

Forrás: gkrphoto from Getty Images

Ecetes gomba

Recept a kitűnő ecetes gombára, amely kiváló kiegészítő a főételhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Gombák

  • 1 kg Kis gombák (pl. csiperke) Hozzáadott

Ecetes pác

  • 12 l Ecet Hozzáadott
  • 112 l Víz Hozzáadott
  • 2 pcs Babérlevelek Hozzáadott
  • 5 pcs Angol petrezselyem Hozzáadott
  • 1 üveg Cukor Hozzáadott
  • 1 üveg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a gombákat, mosd meg őket és hámozd meg a szárát. Ezután főzd őket enyhén sózott vízben körülbelül 20 percig.

2. Lépés

Gombák főzése közben készítsen pácot. Egy fazékban forraljon fel vizet ecettel, adjon hozzá cukrot, sót, babérlevelet és szegfűborsot. Főzze közepes lángon körülbelül 15 percig.

3. Lépés

Amikor a gombák készen vannak, szűrje le őket és tegye őket üvegekbe.

4. Lépés

Öntse le a gombákat forró lével, jól zárja be a befőtteket és helyezze el hűvös, sötét helyen legalább egy hétig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új