HIRDETŐ
Forrás: gkrphoto from Getty Images
Ecetes gomba
Recept a kitűnő ecetes gombára, amely kiváló kiegészítő a főételhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Gombák
- 1 kg Kis gombák (pl. csiperke)
Ecetes pác
- 1⁄2 l Ecet
- 11⁄2 l Víz
- 2 pcs Babérlevelek
- 5 pcs Angol petrezselyem
- 1 üveg Cukor
- 1 üveg só
HIRDETŐ
Eljárás
150 perc.
1. Lépés
Készítsd elő a gombákat, mosd meg őket és hámozd meg a szárát. Ezután főzd őket enyhén sózott vízben körülbelül 20 percig.
2. Lépés
Gombák főzése közben készítsen pácot. Egy fazékban forraljon fel vizet ecettel, adjon hozzá cukrot, sót, babérlevelet és szegfűborsot. Főzze közepes lángon körülbelül 15 percig.
3. Lépés
Amikor a gombák készen vannak, szűrje le őket és tegye őket üvegekbe.
4. Lépés
Öntse le a gombákat forró lével, jól zárja be a befőtteket és helyezze el hűvös, sötét helyen legalább egy hétig.