HIRDETŐ

Forrás: grafvision from Getty Images

Édes chiliszósz

Az édes chiliszósz az egyik kedvenc kiegészítőm. Legjobban sült csirkecsíkokhoz vagy tavaszi tekercsekhez mártogatósként szeretem. Ez a recept nagyon egyszerű

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab Paprika Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
  • 50 ml Rizsecet Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 1 Kanál chili Hozzáadott
  • 100 ml Vizek Hozzáadott
  • 2 Kanálok Kukoricakeményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük a fokhagyma és a paprika megtisztításával és finomra vágásával. Ezután turmixgépben simára keverjük őket.

2. Lépés

Ezután keverje össze ezt a keveréket, a cukrot, a rizsecetet, a sót, a chiliport és a vizet egy serpenyőben. Forraljuk fel, és főzzük körülbelül 5 percig.

3. Lépés

Ezután adjunk hozzá 2 evőkanál vízben feloldott kukoricakeményítőt. Ez a kedvenc trükköm, hogy besűrítsem a szószt, és megfelelő állagot adjak neki. Ne feledje, hogy folyamatosan keverje, hogy a szósz ne égjen meg.

4. Lépés

Ezután főzzük még 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Ezután hagyja kihűlni, és sterilizált üvegben tárolja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új