Forrás: grafvision from Getty Images
Édes chiliszósz
Az édes chiliszósz az egyik kedvenc kiegészítőm. Legjobban sült csirkecsíkokhoz vagy tavaszi tekercsekhez mártogatósként szeretem. Ez a recept nagyon egyszerű
Hozzávalók
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 darab Paprika
- 100 g Cukor
- 50 ml Rizsecet
- 1 Kanál Sók
- 1 Kanál chili
- 100 ml Vizek
- 2 Kanálok Kukoricakeményítő
Eljárás
Kezdjük a fokhagyma és a paprika megtisztításával és finomra vágásával. Ezután turmixgépben simára keverjük őket.
Ezután keverje össze ezt a keveréket, a cukrot, a rizsecetet, a sót, a chiliport és a vizet egy serpenyőben. Forraljuk fel, és főzzük körülbelül 5 percig.
Ezután adjunk hozzá 2 evőkanál vízben feloldott kukoricakeményítőt. Ez a kedvenc trükköm, hogy besűrítsem a szószt, és megfelelő állagot adjak neki. Ne feledje, hogy folyamatosan keverje, hogy a szósz ne égjen meg.
Ezután főzzük még 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Ezután hagyja kihűlni, és sterilizált üvegben tárolja.