HIRDETŐ

Édes és hideg gyümölcskrémleves

A gyümölcskrémleves egy édes, hideg leves, amely tökéletesen illik a nyári hónapokhoz. Egyszerű elkészíteni és frissítő ízvilággal rendelkezik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g gyümölcs (pl. eper, málna sárgabarack) Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 evőkanál méz vagy cukor ízlés szerint Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Mossuk meg és daraboljuk fel a gyümölcsöket.

2. Lépés

Forraljunk fel 1 liter vizet egy nagyobb lábasban és adjuk hozzá a gyümölcsöket, a vaníliakivonatot és a mézet/cukrot.

3. Lépés

Főzzük az egészet közepes lángon kb. 15 percig, amíg a gyümölcsök teljesen megpuhulnak és a leves enyhén besűrűsödik.

4. Lépés

Vegyük le a lábast a tűzről és hagyjuk kihűlni legalább 10 percig.

5. Lépés

Keverjük össze a tejfölt a gyümölcslevesben és turmixoljuk el az egészet.

6. Lépés

Tálaljuk hidegen vagy melegen, és tetszés szerint díszítsük az elkészített krémes levest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új