HIRDETŐ
Édes és hideg gyümölcskrémleves
A gyümölcskrémleves egy édes, hideg leves, amely tökéletesen illik a nyári hónapokhoz. Egyszerű elkészíteni és frissítő ízvilággal rendelkezik.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g gyümölcs (pl. eper, málna sárgabarack)
- 1 l víz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 evőkanál méz vagy cukor ízlés szerint
- 250 g tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Mossuk meg és daraboljuk fel a gyümölcsöket.
2. Lépés
Forraljunk fel 1 liter vizet egy nagyobb lábasban és adjuk hozzá a gyümölcsöket, a vaníliakivonatot és a mézet/cukrot.
3. Lépés
Főzzük az egészet közepes lángon kb. 15 percig, amíg a gyümölcsök teljesen megpuhulnak és a leves enyhén besűrűsödik.
4. Lépés
Vegyük le a lábast a tűzről és hagyjuk kihűlni legalább 10 percig.
5. Lépés
Keverjük össze a tejfölt a gyümölcslevesben és turmixoljuk el az egészet.
6. Lépés
Tálaljuk hidegen vagy melegen, és tetszés szerint díszítsük az elkészített krémes levest.