Forrás: freepik
Édes háromszoros élvezet
Az igazán jó minőségű alapanyagok hozzáadása kulcsfontosságú a végeredmény szempontjából, és az elkészítési folyamat is rendkívül egyszerű, még a kezdő szakácsok számára is.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 3 ks tojás
- 200 ml Tejszín
- 50 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 200 g Eper
Eljárás
Először is olvasszuk meg a csokoládét. Ezt gőzfürdőben ajánlom elvégezni, hogy ne égjen oda és szép sima legyen a végeredmény (tapasztalataim alapján ez a legbiztonságosabb módszer).
A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Itt fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek, mert úgy a legkönnyebb felverni őket.
A csokoládét keverjük össze a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejszínt. Összekeverve lágy, krémes masszát kapunk.
A csokoládés masszát óvatosan keverjük össze a tojásfehérjével. Ne keverjük túl sokáig, csak addig, míg egyenletesen eloszlik benne a hab.
A masszát egyenletesen oszlassuk el 6 pohárban vagy desszerttálban, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
Tálalás előtt szórjuk meg frissen vágott eperrel a tetejét.