HIRDETŐ

Forrás: freepik

Édes háromszoros élvezet

Az igazán jó minőségű alapanyagok hozzáadása kulcsfontosságú a végeredmény szempontjából, és az elkészítési folyamat is rendkívül egyszerű, még a kezdő szakácsok számára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is olvasszuk meg a csokoládét. Ezt gőzfürdőben ajánlom elvégezni, hogy ne égjen oda és szép sima legyen a végeredmény (tapasztalataim alapján ez a legbiztonságosabb módszer).

2. Lépés

A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Itt fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek, mert úgy a legkönnyebb felverni őket.

3. Lépés

A csokoládét keverjük össze a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejszínt. Összekeverve lágy, krémes masszát kapunk.

4. Lépés

A csokoládés masszát óvatosan keverjük össze a tojásfehérjével. Ne keverjük túl sokáig, csak addig, míg egyenletesen eloszlik benne a hab.

5. Lépés

A masszát egyenletesen oszlassuk el 6 pohárban vagy desszerttálban, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára.

6. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg frissen vágott eperrel a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek