HIRDETŐ

Forrás: freepik

Édes háromszoros élvezet

Az igazán jó minőségű alapanyagok hozzáadása kulcsfontosságú a végeredmény szempontjából, és az elkészítési folyamat is rendkívül egyszerű, még a kezdő szakácsok számára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is olvasszuk meg a csokoládét. Ezt gőzfürdőben ajánlom elvégezni, hogy ne égjen oda és szép sima legyen a végeredmény (tapasztalataim alapján ez a legbiztonságosabb módszer).

2. Lépés

A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral. Itt fontos, hogy a tojások szobahőmérsékletűek legyenek, mert úgy a legkönnyebb felverni őket.

3. Lépés

A csokoládét keverjük össze a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejszínt. Összekeverve lágy, krémes masszát kapunk.

4. Lépés

A csokoládés masszát óvatosan keverjük össze a tojásfehérjével. Ne keverjük túl sokáig, csak addig, míg egyenletesen eloszlik benne a hab.

5. Lépés

A masszát egyenletesen oszlassuk el 6 pohárban vagy desszerttálban, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára.

6. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg frissen vágott eperrel a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új