Forrás: larik_malasha for iStockPhotos
Édes leveles tészta karácsonyfák
Ez a recept mosolyt csal a családom arcára, különösen karácsonykor. Az édes leveles tésztából készült karácsonyfák nemcsak az ünnepi asztalra kerülnek, hanem tökéletes ajándék a barátoknak és a családnak is. Az a jó, hogy nagyon könnyen elkészíthetőek, és csak néhány hozzávalót igényelnek.
Hozzávalók
- 1 Csomag Leveles tészta (hűtött vagy friss, ízlés szerint)
- 4 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál Fahéj
- Némi olvasztott vaj a kenéshez
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
Az édes leveles tésztából készült karácsonyfák elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Tekerje ki a leveles tésztát, és vágja hosszában 12 azonos szélességű csíkra. Szerintem a legjobban a kb. 2 cm-es szélesség vált be.
Vegyünk két csíkot, és középen nyomjuk össze őket úgy, hogy egy fát alkossanak. Folytassa ezt a módszert, amíg az összes fenyőfája el nem készül. Egy fanyárs segítségével ragasszuk össze a fenyőfát.
Ezután minden fát megkenünk az olvasztott vajjal. Itt ne legyünk túl takarékosak, mert a vaj szép fényt ad, és lehetővé teszi, hogy a fahéj és a cukor jobban tapadjon a leveles tésztához.
Most keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat, és egyenletesen szórjuk meg vele a karácsonyfákat.
Süssük a karácsonyfákat kb. 10-15 percig, vagy amíg megemelkednek és aranybarnára sülnek. Folyamatosan ellenőrizze a sütőt - a leveles tészta gyorsan megéghet!
Miután kivette a leveles tésztából készült karácsonyfákat a sütőből, hagyja őket kissé kihűlni, majd a havas végeredmény érdekében szórjon porcukrot a fákra. Szúrja a fanyársakat a pralinéra, hogy a karácsonyfák egyenesen álljanak.