HIRDETŐ

Forrás: larik_malasha for iStockPhotos

Édes leveles tészta karácsonyfák

Ez a recept mosolyt csal a családom arcára, különösen karácsonykor. Az édes leveles tésztából készült karácsonyfák nemcsak az ünnepi asztalra kerülnek, hanem tökéletes ajándék a barátoknak és a családnak is. Az a jó, hogy nagyon könnyen elkészíthetőek, és csak néhány hozzávalót igényelnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Csomag Leveles tészta (hűtött vagy friss, ízlés szerint) Hozzáadott
  • 4 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • Némi olvasztott vaj a kenéshez Hozzáadott
  • Porcukor a porozáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az édes leveles tésztából készült karácsonyfák elkészítéséhez először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Tekerje ki a leveles tésztát, és vágja hosszában 12 azonos szélességű csíkra. Szerintem a legjobban a kb. 2 cm-es szélesség vált be.

3. Lépés

Vegyünk két csíkot, és középen nyomjuk össze őket úgy, hogy egy fát alkossanak. Folytassa ezt a módszert, amíg az összes fenyőfája el nem készül. Egy fanyárs segítségével ragasszuk össze a fenyőfát.

4. Lépés

Ezután minden fát megkenünk az olvasztott vajjal. Itt ne legyünk túl takarékosak, mert a vaj szép fényt ad, és lehetővé teszi, hogy a fahéj és a cukor jobban tapadjon a leveles tésztához.

5. Lépés

Most keverjük össze a barna cukrot és a fahéjat, és egyenletesen szórjuk meg vele a karácsonyfákat.

6. Lépés

Süssük a karácsonyfákat kb. 10-15 percig, vagy amíg megemelkednek és aranybarnára sülnek. Folyamatosan ellenőrizze a sütőt - a leveles tészta gyorsan megéghet!

7. Lépés

Miután kivette a leveles tésztából készült karácsonyfákat a sütőből, hagyja őket kissé kihűlni, majd a havas végeredmény érdekében szórjon porcukrot a fákra. Szúrja a fanyársakat a pralinéra, hogy a karácsonyfák egyenesen álljanak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák