HIRDETŐ

Édes-savanykás hagyományos gyümölcsleves

A hagyományos magyar gyümölcsleves egy édes- savanykás ízvilágú hideg leves, amelyben a gyümölcsök és a fűszerek harmónája dominál.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 kg kevert gyümölcs (sárgabarack, meggy eper szeder) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az összes gyümölcsöt megmossuk, magozzuk, felvágjuk kisebb darabokra.

2. Lépés

A fahéjat és babérlevelet összetörjük, majd hozzáadjuk a vízhez és felforraljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot, a ctromhéjat, majd keverjük, amíg a cukor feloldódik.

4. Lépés

A felvágott gyümölcsöket hozzáadjuk a folyadékhoz.

5. Lépés

Az egészet összefőzzük 10-15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhul.

6. Lépés

A le hagyjuk kihűlni, majd hidegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek