HIRDETŐ
Édes-savanykás hagyományos gyümölcsleves
A hagyományos magyar gyümölcsleves egy édes- savanykás ízvilágú hideg leves, amelyben a gyümölcsök és a fűszerek harmónája dominál.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 l víz
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 ks citrom reszelt héja
- 1 rúd Fahéj
- 3 ks babérlevél
- 1 kg kevert gyümölcs (sárgabarack, meggy eper szeder)
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Az összes gyümölcsöt megmossuk, magozzuk, felvágjuk kisebb darabokra.
2. Lépés
A fahéjat és babérlevelet összetörjük, majd hozzáadjuk a vízhez és felforraljuk.
3. Lépés
Hozzáadjuk a cukrot, a ctromhéjat, majd keverjük, amíg a cukor feloldódik.
4. Lépés
A felvágott gyümölcsöket hozzáadjuk a folyadékhoz.
5. Lépés
Az egészet összefőzzük 10-15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhul.
6. Lépés
A le hagyjuk kihűlni, majd hidegen tálaljuk.