HIRDETŐ

Édes-savanykás hagyományos gyümölcsleves

A hagyományos magyar gyümölcsleves egy édes- savanykás ízvilágú hideg leves, amelyben a gyümölcsök és a fűszerek harmónája dominál.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 kg kevert gyümölcs (sárgabarack, meggy eper szeder) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az összes gyümölcsöt megmossuk, magozzuk, felvágjuk kisebb darabokra.

2. Lépés

A fahéjat és babérlevelet összetörjük, majd hozzáadjuk a vízhez és felforraljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot, a ctromhéjat, majd keverjük, amíg a cukor feloldódik.

4. Lépés

A felvágott gyümölcsöket hozzáadjuk a folyadékhoz.

5. Lépés

Az egészet összefőzzük 10-15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhul.

6. Lépés

A le hagyjuk kihűlni, majd hidegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek