HIRDETŐ

Édes-savanykás hagyományos gyümölcsleves

A hagyományos magyar gyümölcsleves egy édes- savanykás ízvilágú hideg leves, amelyben a gyümölcsök és a fűszerek harmónája dominál.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 ks citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 kg kevert gyümölcs (sárgabarack, meggy eper szeder) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Az összes gyümölcsöt megmossuk, magozzuk, felvágjuk kisebb darabokra.

2. Lépés

A fahéjat és babérlevelet összetörjük, majd hozzáadjuk a vízhez és felforraljuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot, a ctromhéjat, majd keverjük, amíg a cukor feloldódik.

4. Lépés

A felvágott gyümölcsöket hozzáadjuk a folyadékhoz.

5. Lépés

Az egészet összefőzzük 10-15 percig, amíg a gyümölcsök megpuhul.

6. Lépés

A le hagyjuk kihűlni, majd hidegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új