Forrás: bhofack2 from Getty Images
Édesburgonya hasábburgonya
Ropogós édesburgonya-sültkrumpli, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ideális kiegészítő húsos vagy vegetáriánus ételekhez.
Hozzávalók
- 4 db édesburgonya
- 2 tk olívaolaj
- 1 tk citromlé
- 1 tk Só
Eljárás
Sütő előmelegítése - Melegítse elő a sütőt 200 Celsius fokra.
Édesburgonya készítés - Hámozd meg az édesburgonyát és vágd hasábokra. Tedd őket egy nagy tálba.
Marinád előkészítése - Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a sót, majd alaposan összekeverjük.
Sültkrumpli pácolás - Adjuk hozzá a pácot a tálhoz a burgonyákkal, és alaposan keverjük össze, hogy minden sültkrumpli be legyen vonva.
Sült krumpli sütése - A krumplit egyenletesen elosztjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Eközben többször megfordíthatjuk.
Szolgáltatás - Az elkészült édesburgonya sültet melegen szolgáljuk fel, önállóan vagy ízlés szerinti mártással.