HIRDETŐ

Forrás: bhofack2 from Getty Images

Édesburgonya hasábburgonya

Ropogós édesburgonya-sültkrumpli, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ideális kiegészítő húsos vagy vegetáriánus ételekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 db édesburgonya Hozzáadott
  • 2 tk olívaolaj Hozzáadott
  • 1 tk citromlé Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Sütő előmelegítése - Melegítse elő a sütőt 200 Celsius fokra.

2. Lépés

Édesburgonya készítés - Hámozd meg az édesburgonyát és vágd hasábokra. Tedd őket egy nagy tálba.

3. Lépés

Marinád előkészítése - Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a sót, majd alaposan összekeverjük.

4. Lépés

Sültkrumpli pácolás - Adjuk hozzá a pácot a tálhoz a burgonyákkal, és alaposan keverjük össze, hogy minden sültkrumpli be legyen vonva.

5. Lépés

Sült krumpli sütése - A krumplit egyenletesen elosztjuk a sütőpapírral bélelt tepsiben, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Eközben többször megfordíthatjuk.

6. Lépés

Szolgáltatás - Az elkészült édesburgonya sültet melegen szolgáljuk fel, önállóan vagy ízlés szerinti mártással.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új