Édesítetlen Sárgabarack lekvár főzés
Egy igazán nyárias, édesítetlen sárgabarack lekvár recept a nyári napokra. A sütése és főzése egyszerű, mint a faék. Készítsd el előre, hogy a hidegebb napokon is élvezz a sárgabarack friss, zamatos ízét.
Hozzávalók
- 2 kg érett sárgabarack
- 1 kg kristálycukor
- 1 citrom leve
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
Eljárás
Mossuk meg a sárgabarackokat, távolítsuk el a magjukat, és vágjuk őket kisebb darabokra.
Tegyük egy nagy lábasba a sárgabarack darabokat, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és a vaníliarúd kikapart belsejét.
Forraljuk fel a sárgabarackot, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és lassú tűzön főzzük a lekvárt, amíg a sárgabarack darabok szétesnek és a lekvár be nem sűrűsödik. Időnként keverjük át.
Amikor kész a lekvár, sterilizáljunk üvegjárat és fedőt. Töltsük meg az üvegeket a forró lekvárral majd zárjuk le őket. Tegyük egy nagy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje őket, majd forraljuk fel újra másfél - két órán keresztül. Ezután húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.