HIRDETŐ

Édesítetlen Sárgabarack lekvár főzés

Egy igazán nyárias, édesítetlen sárgabarack lekvár recept a nyári napokra. A sütése és főzése egyszerű, mint a faék. Készítsd el előre, hogy a hidegebb napokon is élvezz a sárgabarack friss, zamatos ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 kg érett sárgabarack Hozzáadott
  • 1 kg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a sárgabarackokat, távolítsuk el a magjukat, és vágjuk őket kisebb darabokra.

2. Lépés

Tegyük egy nagy lábasba a sárgabarack darabokat, adjuk hozzá a cukrot, a citrom levét és a vaníliarúd kikapart belsejét.

3. Lépés

Forraljuk fel a sárgabarackot, majd csökkentsük a hőmérsékletet, és lassú tűzön főzzük a lekvárt, amíg a sárgabarack darabok szétesnek és a lekvár be nem sűrűsödik. Időnként keverjük át.

4. Lépés

Amikor kész a lekvár, sterilizáljunk üvegjárat és fedőt. Töltsük meg az üvegeket a forró lekvárral majd zárjuk le őket. Tegyük egy nagy lábasba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje őket, majd forraljuk fel újra másfél - két órán keresztül. Ezután húzzuk le a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek