Forrás: 4kodiak from Getty Images Signature
Egészben sült tarja
Nagyszerű recept a hagyományos egészben sült sertéstarjára, ami minden húsimádó kedvence lesz.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 1 db Egészben sült karaj
- 3 db The Onion
- 4 gerezd fokhagyma
Fűszer
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál Majoránna
- 1 teáskanál Kakukkfű
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Hámozza meg a hagymát és vágja közepes darabokra. Hámozza meg a fokhagymát és hagyja egészben.
Az oldalast öblítse le, szárítsa meg és szeletelje fel adagokra. Ezután sózza meg az oldalast, fűszerezze be és hagyja állni körülbelül 15 percig, hogy a fűszerek behatoljanak a húsba.
A serpenyőben olajon átsütjük az oldalt minden oldalon, hogy be zárja a hús felületét, és segíthet abban, hogy az oldal sütés közben zamatos maradjon.
Helyezze a sült karajt a tepsibe, adjon hozzá fokhagymát, és öntse le egy pohár vízzel. Helyezze a tepsit előmelegített sütőbe, és sütse lefedve körülbelül 60 percig.
Egy óra sütés után vegye ki a tepsi a sütőből és öntse le a sertésszeletet a levével. Ezután süssük a sertésszeletet újabb 30 percig takaró nélkül, hogy a teteje szépen megpiruljon.
A sütés után hagyja a húst egy kicsit pihenni, majd vágja fel.