HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egészséges házi eper Chia mag lekvár

Ez az egészséges, egyszerű és finom eper chia lekvár mézzel van édesítve. Tele van tápláló chia magokkal, mindössze négy hozzávalót igényel, és hihetetlenül könnyen elkészíthető. Ez a lekvár tökéletesen kenhető pirítósra, palacsinta tetejére, és még a reggeli zabpehelybe is remekül illik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 csészék Friss eper (fagyasztottat is használhatunk) Hozzáadott
  • 2 EL méz Hozzáadott
  • 2 EL Chia magból Hozzáadott
  • 1 teáskanál friss citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Ha friss epret használunk, mossuk meg és hámozzuk meg, ha fagyasztottat, nincs szükség előkészítésre. Tegyük az epret egy serpenyőbe, közepes lángon.

2. Lépés

Amint a bogyók kezdenek felmelegedni, és a levük kezd kicsordulni, egy villa hátuljával vagy egy krumplinyomóval pépesítsd őket, amíg porrá nem pépesedik, de néhány darabos darab marad.

3. Lépés

Keverje bele a chia magot, a mézet és a citromlevet, amíg jól össze nem keveredik.

4. Lépés

Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és hagyjuk a lekvárt kb. 15 percig főni, időnként megkeverve, hogy ne ragadjon a serpenyőhöz.

5. Lépés

Miután a lekvár besűrűsödött, vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja néhány percig hűlni.

6. Lépés

Tegye át a lekvárt egy üvegbe, és hagyja teljesen kihűlni, mielőtt lefedné és hűtőbe tenné.

7. Lépés

A lekvár a hűtőben akár két hétig is eláll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új