Forrás: Pixabay : xivic
Egészséges kekszek fogyni gluténmentes
Ezek a kekszek az abszolút kedvenceim, ha egészséges nassolnivalókról van szó. Nemcsak szuper finomak, de alacsony kalóriatartalmúak, vegánok és gluténmentesek is. Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges alternatívákat kerestem a szokásos nassolnivalóimhoz - azóta is sütöm őket. Tökéletesek elvitelre vagy étkezések közötti nassolnivalóként.
Hozzávalók
- 200 g zabpehely
- 50 g Finom tönkölybúzaliszt
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 2 érett banánok
- 80 ml juharszirup
- 1 Teáskanál vanília esszencia
- 50 g mazsola
Eljárás
Az egészséges kekszrecept megsütéséhez melegítse elő a sütőt 180 fokra, és béleljen ki egy tepsit sütőpapírral. Ez megakadályozza, hogy a kekszek megégjenek az alján - ez egy hasznos tipp, amit az elmúlt évek során tanultam meg.
Egy nagy tálban keverje össze a zabpehelylisztet, a tönkölylisztet, a sütőport és a sót.
A banánt egy külön tálban jól pépesítse. Itt egy kis türelemre van szükség, hogy ne maradjanak nagy darabok.
Adja a juharszirupot és a vaníliakivonatot a banánpüréhez, és keverje jól össze.
Öntse a banános keveréket a száraz hozzávalókkal tálba, és keverje jól össze. Végül forgassuk bele a szultánát. Észrevettem, hogy a tészta elsőre kicsit száraznak tűnik, de ne aggódjunk, ez normális.
Egy evőkanál segítségével adagolja a tésztát a tepsibe, és formázza kekszekké. A tésztának körülbelül 20 kekszhez kell elegendőnek lennie.
Süssük a kekszeket az előmelegített sütőben kb. 15 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Vegye ki a kekszeket a sütőből, és hagyja kihűlni a tepsiben. Először még kissé puhák lesznek, de amint kihűlnek, megszilárdulnak.
Élvezze ezeket az egészséges kekszeket uzsonnára vagy reggelire. Légmentesen záródó edényben körülbelül egy hétig eltartható. Jól fagyaszthatóak is! Nekem mindig van néhány a fagyasztóban, így mindig kéznél van egy egészséges nassolnivaló.