HIRDETŐ

Egészséges Ketchup házilag télire

A télre való előkészülés során gondolni kell a tartósításra is. Ha szereted a házi dolgokat, akkor határozottan próbáld ki a házilag készített ketchupot! A bolti változatok gyakran magas cukor- és sótartalmúak, hát inkább készítsd el otthon a sajátodat! A nyáron érő finom paradicsomok adnak a legjobb alapot a téli estékhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 5 kg paradicsom Hozzáadott
  • 5 kisebb hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 erős Paprika Hozzáadott
  • 400 ml ecet Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 1 tk szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Dobjuk fel a paradicsomokat forró vízbe pár percre, majd hámozzuk le őket.

2. Lépés

Aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát és az erős paprikát.

3. Lépés

Tegyük az összes hozzávalót egy nagy fazékba, és főzzük őket lassú tűzön kb. 3 órán át.

4. Lépés

Ha már minden szépen összefőtt, pürésítsük le a masszát.

5. Lépés

Sterilizáljunk üvegeket és töltsük bele a ketchupot. Jól zárjuk le, és tegyük félre sötét, hűvös helyre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új