HIRDETŐ

Egészséges Ketchup házilag télire

A télre való előkészülés során gondolni kell a tartósításra is. Ha szereted a házi dolgokat, akkor határozottan próbáld ki a házilag készített ketchupot! A bolti változatok gyakran magas cukor- és sótartalmúak, hát inkább készítsd el otthon a sajátodat! A nyáron érő finom paradicsomok adnak a legjobb alapot a téli estékhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 5 kg paradicsom Hozzáadott
  • 5 kisebb hagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 erős Paprika Hozzáadott
  • 400 ml ecet Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 tk Fahéj Hozzáadott
  • 1 tk szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Dobjuk fel a paradicsomokat forró vízbe pár percre, majd hámozzuk le őket.

2. Lépés

Aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát és az erős paprikát.

3. Lépés

Tegyük az összes hozzávalót egy nagy fazékba, és főzzük őket lassú tűzön kb. 3 órán át.

4. Lépés

Ha már minden szépen összefőtt, pürésítsük le a masszát.

5. Lépés

Sterilizáljunk üvegeket és töltsük bele a ketchupot. Jól zárjuk le, és tegyük félre sötét, hűvös helyre.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek