HIRDETŐ
Egészséges Ketchup házilag télire
A télre való előkészülés során gondolni kell a tartósításra is. Ha szereted a házi dolgokat, akkor határozottan próbáld ki a házilag készített ketchupot! A bolti változatok gyakran magas cukor- és sótartalmúak, hát inkább készítsd el otthon a sajátodat! A nyáron érő finom paradicsomok adnak a legjobb alapot a téli estékhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 5 kg paradicsom
- 5 kisebb hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 erős Paprika
- 400 ml ecet
- 200 g cukor
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk Fahéj
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk őrölt kömény
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
Dobjuk fel a paradicsomokat forró vízbe pár percre, majd hámozzuk le őket.
2. Lépés
Aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát és az erős paprikát.
3. Lépés
Tegyük az összes hozzávalót egy nagy fazékba, és főzzük őket lassú tűzön kb. 3 órán át.
4. Lépés
Ha már minden szépen összefőtt, pürésítsük le a masszát.
5. Lépés
Sterilizáljunk üvegeket és töltsük bele a ketchupot. Jól zárjuk le, és tegyük félre sötét, hűvös helyre.