HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ponce_photography

Egészséges sült mangós sajttorta

Az érett mangó friss, trópusi íze és a krémes, sajtos finomságok harmonizálnak a ropogós, vajas kéreggel, így ez a mangós sajttorta az Ön ízlelőbimbói számára a végső élvezet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 csészék Graham keksz morzsa Hozzáadott
  • 12 csésze Olvasztott sótlan vaj Hozzáadott
  • 3 Nagy érett mangó Hozzáadott
  • 3 csomagok Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 12 csésze tejszínhab Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 325 fokra. Tapasztalatom szerint a jól felmelegített sütő tökéletes alapot teremt a sajttorta számára.

2. Lépés

Keverjük össze a graham kekszmorzsát és az olvasztott vajat egy tálban. Ezt nyomkodja bele szilárdan egy 9 hüvelykes rugós forma aljába. A kéreg akár egy órára hűtőbe is teheted, szerintem ez segít abban, hogy jól megdermedjen, szilárd alapot adjon.

3. Lépés

Hámozza meg, magozza ki és pürésítse a mangót turmixgépben vagy konyhai robotgépben. Tegyük félre.

4. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lágy krémsajtot és a cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz. Ekkor kezdődik a varázslat, a habosság valóban nagyban befolyásolja az általános állagot.

5. Lépés

Egyenként keverjük bele a tojásokat, és a következő tojás hozzáadása előtt minden egyes tojást keverjünk bele.

6. Lépés

Keverje bele a mangópürét, a tejszínhabot, a vaníliakivonatot és a citromlevet. Keverjük jól össze, de ne feledjük, hogy ne keverjük túl, mert több levegő kerülhet bele, ami repedésekhez vezet.

7. Lépés

Öntse a tésztát a rugós forma aljára, és simítsa el a tetejét.

8. Lépés

Süsse az előmelegített sütőben körülbelül 1 óra 15 percig, vagy addig, amíg a közepe csak enyhén remeg, amikor megrázza. Higgye el, ellen kell állnia a késztetésnek, hogy gyakran nyissa ki a sütőt, ez befolyásolja a sütési folyamatot.

9. Lépés

Hagyja a sajttortát szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegye hűtőbe 6 órára, vagy ha lehet, egy éjszakára. Itt a türelem a kulcs, hagyjuk, hogy a sajttorta teljesen megdermedjen a legjobb eredmény érdekében.

10. Lépés

Szeleteljük fel és tálaljuk, ízlés szerint mangószeletekkel vagy tejszínhabbal díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új