Egészséges Töltött cukkini recept
Az ízletes, egészséges és laktató töltött cukkinit könnyedén elkészíthetjük bármely köznapi vagy különleges alkalomra. A recept alapjául szolgáló cukkini friss és könnyű, a belül pedig mindenféle finom hozzávaló található, mint például rizs, paradicsom, hús (opcionális) és fűszerek.
Hozzávalók
- 2 nagy cukkini
- 1 bögre főtt rizs
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 bögre darált hús (opcionális)
- 4 ks paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1⁄2 teáskanál oregánó
- 1⁄2 teáskanál Kakukkfű
- 1⁄2 teáskanál Paprika
- 1 Csésze reszelt sajt
Eljárás
Először is melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Vágjuk ketté hosszában a cukkiniket, és kanalazzuk ki a belsejüket úgy, hogy a szélén maradjon egy kis \fal\3. A cukkini belsejét aprítsuk fel, és tegyük félre.
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és adjuk hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és a cukkini belsejét. Süssük őket, míg a hagyma üveges nem lesz.
Ha húst is szeretnénk hozzáadni, most tegyük bele a serpenyőbe, és süssük addig, amíg meg nem barnul.
Adjuk hozzá a főtt rizst, a fűszereket, és a paradicsomot, majd főzzük további 5 percig.
Kanalazzuk a tölteléket a cukkinikbe, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük a töltött cukkiniket a sütőbe, és süssük őket kb. 20-25 percig, vagy amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Hagyjuk a töltött cukkiniket néhány percig hűlni, majd tálaljuk.