HIRDETŐ

Egyszerű almaleves

Ez a recept igazi szívem csücske, ami az egyszerűbbnél egyszerűbb konyhai hozzávalókból áll, mégis minden alkalommal meglepően finom eredményt nyújt. Főztem már ezt a levest családi ebédeken, baráti összejöveteleken, de a hétköznapi ebédekhez is tökéletes. Az a nagyszerű benne, hogy gyakorlatilag lehetetlen elrontani, és sadítóan friss, gyümölcsös íze miatt mindenki kedveli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 nagy alma Hozzáadott
  • 750 ml víz Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 ek cukor Hozzáadott
  • 2 ek vanília cukor Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Elsőként az almákat alaposan megmossuk, majd hámozás után kis kockákra vágjuk őket. Itt az a fontos, hogy minél egyenletesebbek legyenek a kockák, hogy egységesen főjenek meg.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felforraljuk a vizet a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjrúddal együtt. Itt figyeljünk arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben, ez adja majd a leves alapját.

3. Lépés

Amikor a víz forr, bele tesszük az almát és a citromlevet, majd kisebb lángon 15-20 percig főzzük, amíg az alma megpuhul. Ha túl sokáig főzzük, az alma szétfő, és a leves állaga nem lesz tökéletes.

4. Lépés

Amikor az alma megpuhult, a leves kész is. Tálalás előtt távolítsuk el a fahéjrudat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új