HIRDETŐ

Egyszerű almaleves

Ez a recept igazi szívem csücske, ami az egyszerűbbnél egyszerűbb konyhai hozzávalókból áll, mégis minden alkalommal meglepően finom eredményt nyújt. Főztem már ezt a levest családi ebédeken, baráti összejöveteleken, de a hétköznapi ebédekhez is tökéletes. Az a nagyszerű benne, hogy gyakorlatilag lehetetlen elrontani, és sadítóan friss, gyümölcsös íze miatt mindenki kedveli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 nagy alma Hozzáadott
  • 750 ml víz Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 ek cukor Hozzáadott
  • 2 ek vanília cukor Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Elsőként az almákat alaposan megmossuk, majd hámozás után kis kockákra vágjuk őket. Itt az a fontos, hogy minél egyenletesebbek legyenek a kockák, hogy egységesen főjenek meg.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felforraljuk a vizet a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjrúddal együtt. Itt figyeljünk arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben, ez adja majd a leves alapját.

3. Lépés

Amikor a víz forr, bele tesszük az almát és a citromlevet, majd kisebb lángon 15-20 percig főzzük, amíg az alma megpuhul. Ha túl sokáig főzzük, az alma szétfő, és a leves állaga nem lesz tökéletes.

4. Lépés

Amikor az alma megpuhult, a leves kész is. Tálalás előtt távolítsuk el a fahéjrudat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek