Egyszerű almaleves
Ez a recept igazi szívem csücske, ami az egyszerűbbnél egyszerűbb konyhai hozzávalókból áll, mégis minden alkalommal meglepően finom eredményt nyújt. Főztem már ezt a levest családi ebédeken, baráti összejöveteleken, de a hétköznapi ebédekhez is tökéletes. Az a nagyszerű benne, hogy gyakorlatilag lehetetlen elrontani, és sadítóan friss, gyümölcsös íze miatt mindenki kedveli.
Hozzávalók
- 5 nagy alma
- 750 ml víz
- 1 citrom leve
- 3 ek cukor
- 2 ek vanília cukor
- 1 rúd Fahéj
Eljárás
Elsőként az almákat alaposan megmossuk, majd hámozás után kis kockákra vágjuk őket. Itt az a fontos, hogy minél egyenletesebbek legyenek a kockák, hogy egységesen főjenek meg.
Egy nagy lábasban felforraljuk a vizet a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjrúddal együtt. Itt figyeljünk arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben, ez adja majd a leves alapját.
Amikor a víz forr, bele tesszük az almát és a citromlevet, majd kisebb lángon 15-20 percig főzzük, amíg az alma megpuhul. Ha túl sokáig főzzük, az alma szétfő, és a leves állaga nem lesz tökéletes.
Amikor az alma megpuhult, a leves kész is. Tálalás előtt távolítsuk el a fahéjrudat.