HIRDETŐ
Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek
Egyszerű cigánypecsenye
A cigánypecsenye egy egyszerű, de ízletes magyar étel. A hús szaftos, fűszeres, és roppanós széllel rendelkezik. Ezt az egyszerű receptet bárki el tudja készíteni a saját konyhájában.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 g sertéstarja
- 150 g füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 teáskanál Majoránna
- 2 ek Mustár
- 4 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Készítse el a pácot. Öntsük az olajat egy tálba, reszeljük bele a fokhagymát, adjuk hozzá a paprikát és a majoránnát.
2. Lépés
Ezután adjuk hozzá a mustárt, sót és borsot - keverjük össze.
3. Lépés
Szeletelje fel a húst ujjnyi darabokra. Ne ütögesse őket.
4. Lépés
Legalább 1 órán át áztassa őket a pácban.
5. Lépés
Szeletelje fel a füstölt szalonnát, és forró serpenyőben süsse meg.
6. Lépés
Süsse meg a sertésszeleteket a szalonnából kiolvasztott zsírban.