HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű, de ízletes Lecsós Tészta

A lecsós tészta egy egyszerű, de ízletes étel, mely a magyar konyha alapja. A paradicsom, paprika, hagyma és kolbász együtt harmóniát képeznek, az ízesítése pedig csak fokozza az ízélményt. Gyors elkészítési ideje miatt ideális vacsora lehet önmagában, vagy főétel melléköretként.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g tészta (pl. fusilli, penne) Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 nagy fej hagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 nagy zöld paprika, szeletelve Hozzáadott
  • 2 nagy piros paprika, szeletelve Hozzáadott
  • 4 paradicsom felkockázva Hozzáadott
  • 200 g füstölt kolbász, darabokra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag petrezselyem, aprítva a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Forraljuk fel a vizet a tésztához a csomagolás utasítása szerint, majd főzzük meg a tésztát. Szűrjük le és tegyük félre.

2. Lépés

Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és a kolbászt. Pároljuk addig, míg a hagyma üveges és a kolbász megpirul.

3. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fűszereket. Főzzük közepes lángra, kevergetve, míg a zöldségek megpuhulnak.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tésztát a zöldséges kolbászos keverékhez, és keverjük össze, hogy a tészta minden darabja jól bevonódjon.

5. Lépés

Tálaljuk a lecsós tésztát petrezselyem szórással a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új