Forrás: Pixabay
Egyszerű, de ízletes Lecsós Tészta
A lecsós tészta egy egyszerű, de ízletes étel, mely a magyar konyha alapja. A paradicsom, paprika, hagyma és kolbász együtt harmóniát képeznek, az ízesítése pedig csak fokozza az ízélményt. Gyors elkészítési ideje miatt ideális vacsora lehet önmagában, vagy főétel melléköretként.
Hozzávalók
- 500 g tészta (pl. fusilli, penne)
- 2 evőkanál olaj
- 2 nagy fej hagyma, aprítva
- 2 nagy zöld paprika, szeletelve
- 2 nagy piros paprika, szeletelve
- 4 paradicsom felkockázva
- 200 g füstölt kolbász, darabokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 Csomag petrezselyem, aprítva a díszítéshez
Eljárás
Forraljuk fel a vizet a tésztához a csomagolás utasítása szerint, majd főzzük meg a tésztát. Szűrjük le és tegyük félre.
Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát és a kolbászt. Pároljuk addig, míg a hagyma üveges és a kolbász megpirul.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fűszereket. Főzzük közepes lángra, kevergetve, míg a zöldségek megpuhulnak.
Adjuk hozzá a tésztát a zöldséges kolbászos keverékhez, és keverjük össze, hogy a tészta minden darabja jól bevonódjon.
Tálaljuk a lecsós tésztát petrezselyem szórással a tetején.