Forrás: Youtube
Egyszerű, de nagyszerű rizsfelfújt
Ki ne emlékezne gyermekkorunk nagy kedvencére, a rizsfelfújtra? Ez a pénztárcakímélő, laktató csemege könnyen elkészíthető, és házi gyümölcslekvárral tálalva egyszerűen ellenállhatatlan!
Hozzávalók
- 8 dl tej
- 2 dl víz
- 1 ks vaníliarúd
- 20 dkg Rizs
- 5 tojás
- 5 dkg porcukor
Eljárás
Kaparjuk ki a vaníliarudat, majd adjuk hozzá a tejhez és keverjük össze.
A vaníliás tejet öntsük egy kis lábasba a vízzel és a rizzsel együtt. A keveréket mérsékelt lángon dőnként megkeverve addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.
Ezután fedjük le és hagyjuk állni néhány percig, amíg a keverék kissé lehűl.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a porcukorral együtt a rizses keverékhez adjuk és alaposan összekeverjük.
Egy külön tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassuk bele a rizses keverékbe.
Miután jól elkevertük, a masszát kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, fedjük le alufóliával.