HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: katetsib

Egyszerű dekadens csokoládé trüffel

A csokoládé trüffel minden csokoládérajongó számára boldogság, és különleges helyet foglal el a receptkönyvemben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30
  • 8 uncia Keserédes vagy félédes csokoládé, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Tejszínt Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Kakaópor a porozáshoz Hozzáadott
  • Választható: Mogyoró, kekszmorzsa vagy olvasztott csokoládé a bevonáshoz. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

300 perc.
1. Lépés

A szarvasgomba készítésének megkezdéséhez készítsen elő egy hőálló tálat és egy lábast (egy dupla forraló előnyös, de nem szükséges).

2. Lépés

Tegye az apróra vágott csokoládét a hőálló tálba.

3. Lépés

A serpenyőben közepes lángon forraljuk fel a tejszínt. Amint elkezd forrni, azonnal vegyük le a tűzről, és öntsük az előkészített tálban lévő csokoládéra. Ez a lépés biztosítja, hogy a csokoládé egyenletesen olvadjon fel, és simább textúrát ad.

4. Lépés

Hagyja állni a csokoládé és a tejszín keverékét körülbelül 5 percig, hogy a csokoládé megolvadjon. Ezután adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és óvatosan keverjük a keveréket, amíg sima nem lesz. Próbáljuk meg nem túlkavarni, mert légbuborékok keletkezhetnek.

5. Lépés

Hagyja a csokoládékeveréket szobahőmérsékleten teljesen kihűlni. Ha kihűlt, fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára, vagy ha lehet, egy éjszakára. A keveréknek elég szilárdnak kell lennie ahhoz, hogy formázhatóvá váljon, és ha elsietjük ezt a folyamatot, túl puha trüffeleket kaphatunk.

6. Lépés

Amint a keverék megszilárdult, egy dinnyegombóc vagy egy kis fagylaltkanalat, esetleg egy teáskanállal kanalazzon ki a trüffeles keverékből, és gyorsan és óvatosan tekerje őket 1 hüvelykes golyókká.

7. Lépés

Forgassa a csokoládégolyókat a választott bevonatba, majd hagyja őket megdermedni egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Ezektől a lépésektől a trüffelek rusztikusnak és háziasnak tűnnek.

8. Lépés

Végül tartsa a szarvasgombát a hűtőszekrényben, amíg meg nem szilárdul és tálalásra készen nem áll.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új