Forrás: Pixabay: katetsib
Egyszerű dekadens csokoládé trüffel
A csokoládé trüffel minden csokoládérajongó számára boldogság, és különleges helyet foglal el a receptkönyvemben.
Hozzávalók
- 8 uncia Keserédes vagy félédes csokoládé, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Tejszínt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Kakaópor a porozáshoz
- Választható: Mogyoró, kekszmorzsa vagy olvasztott csokoládé a bevonáshoz.
Eljárás
A szarvasgomba készítésének megkezdéséhez készítsen elő egy hőálló tálat és egy lábast (egy dupla forraló előnyös, de nem szükséges).
Tegye az apróra vágott csokoládét a hőálló tálba.
A serpenyőben közepes lángon forraljuk fel a tejszínt. Amint elkezd forrni, azonnal vegyük le a tűzről, és öntsük az előkészített tálban lévő csokoládéra. Ez a lépés biztosítja, hogy a csokoládé egyenletesen olvadjon fel, és simább textúrát ad.
Hagyja állni a csokoládé és a tejszín keverékét körülbelül 5 percig, hogy a csokoládé megolvadjon. Ezután adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és óvatosan keverjük a keveréket, amíg sima nem lesz. Próbáljuk meg nem túlkavarni, mert légbuborékok keletkezhetnek.
Hagyja a csokoládékeveréket szobahőmérsékleten teljesen kihűlni. Ha kihűlt, fedjük le a tálat, és tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára, vagy ha lehet, egy éjszakára. A keveréknek elég szilárdnak kell lennie ahhoz, hogy formázhatóvá váljon, és ha elsietjük ezt a folyamatot, túl puha trüffeleket kaphatunk.
Amint a keverék megszilárdult, egy dinnyegombóc vagy egy kis fagylaltkanalat, esetleg egy teáskanállal kanalazzon ki a trüffeles keverékből, és gyorsan és óvatosan tekerje őket 1 hüvelykes golyókká.
Forgassa a csokoládégolyókat a választott bevonatba, majd hagyja őket megdermedni egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Ezektől a lépésektől a trüffelek rusztikusnak és háziasnak tűnnek.
Végül tartsa a szarvasgombát a hűtőszekrényben, amíg meg nem szilárdul és tálalásra készen nem áll.