Forrás: Pixabay
Egyszerű és gyors tojásos nokedli
A nokedlit hagyományosan különféle szószokkal vagy pörkölttel fogyasztjuk. Ebben a receptben a tojásos változatás készítjük el, amely rendkívül gyorsan elkészíthető és önmagában is laktató, de köretként is fogyasztható.
Hozzávalók
- 20 dkg finomliszt
- 6 ks tojás
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
- 1 ek zsír
Eljárás
A tojásos nokedli elkészítéséhez először keverjük össze a lisztet, a 3 tojást és egy kis mennyiségű vizet. Sózzuk ízlés szerint. A tésztának folyósnak, de elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy megtartsa a formáját.
Nokedliszaggató vagy reszelő segítségével csepegtessük a tésztát kis adagonként a forrásban lévő, sós vízbe, és főzzünk minden adagot 1 percig.
A maradék 3 tojást felütjük, és egy külön tálban felverjük.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a megfőtt nokedlit, és addig pirítjuk, amíg át nem melegszik.
A felvert tojást ráöntjük a nokedlire, és gyorsan összekeverjük, és addig főzzük, amíg a tojás be nem sűrűsödik és krémes állagú nem lesz.
Forrón tálaljuk. Ha egy kicsit karakteresebb ízre vágyunk, piríthatunk hozzá hagymát is.