HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű és gyors tojásos nokedli

A nokedlit hagyományosan különféle szószokkal vagy pörkölttel fogyasztjuk. Ebben a receptben a tojásos változatás készítjük el, amely rendkívül gyorsan elkészíthető és önmagában is laktató, de köretként is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 20 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ek zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A tojásos nokedli elkészítéséhez először keverjük össze a lisztet, a 3 tojást és egy kis mennyiségű vizet. Sózzuk ízlés szerint. A tésztának folyósnak, de elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy megtartsa a formáját.

2. Lépés

Nokedliszaggató vagy reszelő segítségével csepegtessük a tésztát kis adagonként a forrásban lévő, sós vízbe, és főzzünk minden adagot 1 percig.

3. Lépés

A maradék 3 tojást felütjük, és egy külön tálban felverjük.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a megfőtt nokedlit, és addig pirítjuk, amíg át nem melegszik.

5. Lépés

A felvert tojást ráöntjük a nokedlire, és gyorsan összekeverjük, és addig főzzük, amíg a tojás be nem sűrűsödik és krémes állagú nem lesz.

6. Lépés

Forrón tálaljuk. Ha egy kicsit karakteresebb ízre vágyunk, piríthatunk hozzá hagymát is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új