HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű és gyors tojásos nokedli

A nokedlit hagyományosan különféle szószokkal vagy pörkölttel fogyasztjuk. Ebben a receptben a tojásos változatás készítjük el, amely rendkívül gyorsan elkészíthető és önmagában is laktató, de köretként is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 20 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 ek zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A tojásos nokedli elkészítéséhez először keverjük össze a lisztet, a 3 tojást és egy kis mennyiségű vizet. Sózzuk ízlés szerint. A tésztának folyósnak, de elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy megtartsa a formáját.

2. Lépés

Nokedliszaggató vagy reszelő segítségével csepegtessük a tésztát kis adagonként a forrásban lévő, sós vízbe, és főzzünk minden adagot 1 percig.

3. Lépés

A maradék 3 tojást felütjük, és egy külön tálban felverjük.

4. Lépés

Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a megfőtt nokedlit, és addig pirítjuk, amíg át nem melegszik.

5. Lépés

A felvert tojást ráöntjük a nokedlire, és gyorsan összekeverjük, és addig főzzük, amíg a tojás be nem sűrűsödik és krémes állagú nem lesz.

6. Lépés

Forrón tálaljuk. Ha egy kicsit karakteresebb ízre vágyunk, piríthatunk hozzá hagymát is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek