HIRDETŐ

Egyszerű fahéjas kevert sütemény

Szuper ötlet ha kell egy gyors és finom sütemény az őszi napokra. Tálalhatjuk tejjel, kávéval vagy teával. Ha maradt belőle, jól zárható dobozban tároljuk, így másnap is ugyanolyan finom marad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 112 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze vaj Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 112 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Ez a lépés nagyon fontos, mert a sütemény akkor sül át egyenletesen, ha a sütő már a helyes hőmérsékleten van, amikor betesszük.

2. Lépés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a fahéjat.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a vajat, a tejet, a tojásokat és a vaníliakivonatot. Ügyeljünk arra, hogy a vajat előtte szobahőmérsékletre melegítjük, mert így könnyebb dolgozni vele.

4. Lépés

Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük dolgozzuk össze őket, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert azzal elveszítheti a sütemény a levegősségét.

5. Lépés

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát.

6. Lépés

Süssük 40-45 percig, vagy amíg a teteje szépen meg nem pirul. A sütési időt figyeljük meg, mert minden sütő másképp sül.

7. Lépés

Ha elkészült, hagyjuk a sütőben még 5-10 percig, majd vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új