Egyszerű fahéjas kevert sütemény
Szuper ötlet ha kell egy gyors és finom sütemény az őszi napokra. Tálalhatjuk tejjel, kávéval vagy teával. Ha maradt belőle, jól zárható dobozban tároljuk, így másnap is ugyanolyan finom marad.
Hozzávalók
- 2 Csésze liszt
- 11⁄2 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze vaj
- 1 Csésze tej
- 2 tojás
- 11⁄2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál Fahéj
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Ez a lépés nagyon fontos, mert a sütemény akkor sül át egyenletesen, ha a sütő már a helyes hőmérsékleten van, amikor betesszük.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport és a fahéjat.
Egy másik tálban keverjük össze a vajat, a tejet, a tojásokat és a vaníliakivonatot. Ügyeljünk arra, hogy a vajat előtte szobahőmérsékletre melegítjük, mert így könnyebb dolgozni vele.
Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük dolgozzuk össze őket, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert azzal elveszítheti a sütemény a levegősségét.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát.
Süssük 40-45 percig, vagy amíg a teteje szépen meg nem pirul. A sütési időt figyeljük meg, mert minden sütő másképp sül.
Ha elkészült, hagyjuk a sütőben még 5-10 percig, majd vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.