Forrás: Pixabay : Engin_Akyurt
Egyszerű gesztenye a sütőben
Nincs is jobb, mint a frissen sült gesztenye a sütőben. E gyümölcsök édes, diós íze a pattogó, hangulatos tűzzel kombinálva egyszerűen felülmúlhatatlan. Évek óta készítem a gesztenyét, és felfedeztem néhány fontos szempontot, amit szeretnék megosztani önökkel.
Hozzávalók
- 1 kg gesztenye
- só
- víz
Eljárás
Kezdjük a gesztenye alapos megmosásával. Ezután egy éles késsel karcolja be a gesztenye héját. Vigyázzon, hogy ne sértse meg túlságosan a gyümölcsöt. A héjat csak annyira kell átvágni, hogy a vízgőz távozni tudjon, és a gesztenye ne pattanjon szét sütés közben. - Normális, hogy a gesztenyék egy része sülés közben szétpattan. Ez azonban a héj bevágásával minimálisra csökkenthető.
A kivájt gesztenyét tegyük egy tálba, és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk a gesztenyét kb. 15 percig ázni a vízben. A gesztenyék áztatásától ropogósak és egyenletesen átsülnek.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (felső/alsó hőfok). A gesztenyét tegyük egy tepsibe, és egyenletesen sózzuk meg. A gesztenyék méretétől függően 20-30 percet kell a sütőben tölteniük. A gesztenyéket rendszeresen forgassa meg, hogy egyenletesen süljenek. - A sütési idő a gesztenye méretétől függően változhat. Ezért 20 perc után kezdje el ellenőrizni a gesztenyéket, és ha szükséges, hosszabbítsa meg a sütési időt.
Ha a gesztenye megsült, vegye ki a sütőből, és hagyja rövid ideig hűlni. Tálaljuk a gesztenyét melegen, és élvezzük a finom ízt. Ízletes vegán csemege ősszel!