HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : Engin_Akyurt

Egyszerű gesztenye a sütőben

Nincs is jobb, mint a frissen sült gesztenye a sütőben. E gyümölcsök édes, diós íze a pattogó, hangulatos tűzzel kombinálva egyszerűen felülmúlhatatlan. Évek óta készítem a gesztenyét, és felfedeztem néhány fontos szempontot, amit szeretnék megosztani önökkel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg gesztenye Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Kezdjük a gesztenye alapos megmosásával. Ezután egy éles késsel karcolja be a gesztenye héját. Vigyázzon, hogy ne sértse meg túlságosan a gyümölcsöt. A héjat csak annyira kell átvágni, hogy a vízgőz távozni tudjon, és a gesztenye ne pattanjon szét sütés közben. - Normális, hogy a gesztenyék egy része sülés közben szétpattan. Ez azonban a héj bevágásával minimálisra csökkenthető.

2. Lépés

A kivájt gesztenyét tegyük egy tálba, és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk a gesztenyét kb. 15 percig ázni a vízben. A gesztenyék áztatásától ropogósak és egyenletesen átsülnek.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra (felső/alsó hőfok). A gesztenyét tegyük egy tepsibe, és egyenletesen sózzuk meg. A gesztenyék méretétől függően 20-30 percet kell a sütőben tölteniük. A gesztenyéket rendszeresen forgassa meg, hogy egyenletesen süljenek. - A sütési idő a gesztenye méretétől függően változhat. Ezért 20 perc után kezdje el ellenőrizni a gesztenyéket, és ha szükséges, hosszabbítsa meg a sütési időt.

4. Lépés

Ha a gesztenye megsült, vegye ki a sütőből, és hagyja rövid ideig hűlni. Tálaljuk a gesztenyét melegen, és élvezzük a finom ízt. Ízletes vegán csemege ősszel!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek