HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű görög saláta vacsora grillezett csirkével

Ez a csirkés görög saláta a háztartásomban már évek óta a kedvenc receptem. A fűszerezett grillezett csirkét friss, ropogós zöldségekkel és fanyar feta sajttal kombinálva ez egy kiadós, tápláló és ínycsiklandó étel. Mint minden ételhez, a legjobb íz érdekében a legfrissebb hozzávalókat használja. Ígérem, hogy ez a falat Görögország egyenesen egy napsütötte mediterrán tavernába repít!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Csirkemell Hozzáadott
  • 1 fej római saláta Hozzáadott
  • 2 Nagy uborkák Hozzáadott
  • 4 közepes paradicsom Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 g Feta sajt (tejmentes változat esetén helyettesítsük vegán sajttal) Hozzáadott
  • 1 konzervek Fekete olajbogyó Hozzáadott
  • 2 evőkanál Olívaolaj főzéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Oregano az ízesítéshez Hozzáadott
  • Citromlé az öntethez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a csirkemellet legalább 30 percig pácoljuk olívaolajban, citromlében, sóban, borsban és egy csipetnyi oregánóban. A még erőteljesebb íz érdekében azonban azt javaslom, hogy a csirkét akár 24 órán át is pácoljuk a hűtőszekrényben.

2. Lépés

Amíg a csirke magába szívja ezeket a fantasztikus ízeket, vágja fel a salátát, az uborkát, a paradicsomot és a lilahagymát a kívánt méretre. Fontos trükk, amely következetesen biztosítja a salátám ropogós ízét, hogy ezeket a zöldségeket azonnal hideg vízben leöblítem, és aprítás előtt szárazra törölgetem.

3. Lépés

A pácolt csirkét közepes lángon addig grillezzük, amíg átsül, ami általában oldalanként körülbelül 6-7 percet vesz igénybe.

4. Lépés

Miután megsült, hagyjuk a csirkét néhány percig pihenni, mielőtt felszeleteljük. Ez segít megőrizni a csirke nedvességét és szaftosságát.

5. Lépés

Rétegezze a salátát az apróra vágott salátával kezdve, majd az uborkával, paradicsommal, lilahagymával és olajbogyóval.

6. Lépés

Tegyük rá a grillezett csirkeszeleteket, és szórjuk meg morzsolt feta sajttal.

7. Lépés

Az öntethez általában egyszerű olívaolaj és citrom keverékét használom, de nyugodtan használhat bármilyen hagyományos görög öntetet.

8. Lépés

Végül adjunk hozzá egy kis borsot és bőségesen megszórjuk szárított oregánóval, hogy elrepítsük magunkat Görögország ízeibe!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új