Forrás: MolnarSzabolcsErdely for Pixabay
Egyszerű, gyors almás golyók 30 perc alatt elkészítve
Ez a recept az édes almás golyókhoz egy szeszélyből született évekkel ezelőtt, amikor nem tudtam, mit kezdjek a megmaradt almával. Gyerekek és felnőttek körében egyaránt nagy sikert aratnak, és remek rágcsálnivaló, desszert vagy édesség a délutáni kávé mellé. Az elkészítése igen egyszerű, de az íze összetéveszthetetlenül finom.
Hozzávalók
- 3 nagy alma
- 150 g cukor
- 1 Teáskanál Fahéj
- 220 g liszt
- 1 Teáskanál szódabikarbóna
- 2 Tojás
- 60 ml tej
- Porcukor a porozáshoz
- olaj a sütéshez
Eljárás
Az almagolyó recepthez először hámozzuk meg az almát, és távolítsuk el a magházát. Ezután vágjuk az almát apró kockákra. Számos próbálkozásom során azt tapasztaltam, hogy a kisebb kockák jobban eloszlanak a tésztában, és így jobb végeredményt adnak.
Az almakockákat, a cukrot és a fahéjat alaposan keverje össze, majd hagyja a keveréket körülbelül 15 percig pihenni. Az almáknak levet kell ereszteniük.
Egy nagy tálban jól keverje össze a lisztet, a sütőport, a tojást és a tejet. Sűrű, ragadós tésztát kell kapnunk. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá még egy kis tejet.
Most adjuk hozzá az almát a tésztához. Keverjük jól össze őket, hogy az összes almadarabot ellepje a tészta.
Most jön a nehezebb rész. Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben vagy edényben. Hogy ellenőrizze, elég forró-e az olaj, beletehet egy kis pacalnyi tésztát. Ha azonnal a felszínre úszik, az olaj készen van.
Két kanál segítségével formáljon kis golyókat a tésztából, és óvatosan helyezze őket a forró olajba. Süssük a golyókat, amíg aranybarnára sülnek. Sütés közben gyakran megfordítom őket, hogy egyenletes színt kapjanak.
A kész almagombócokat szedje ki az olajból egy merőkanállal, és konyhai papíron csepegtesse le őket. Még forrón szórjuk meg a bálákat porcukorral. Jó szórakozást a sütéshez!