Forrás: Pixabay
Egyszerű házi gyors és könnyű tojás és saláta szendvicsek
Ezek a tojásos salátás szendvicsek klasszikus, egyszerű és egészséges könnyű étkezési lehetőséget kínálnak. Ezek a fehérjével teli szendvicsek tökéletesek egy gyors ebédhez vagy uzsonnához. Az ízek kellemes keveréke, finom, ropogós és frissítő salátakeverékbe csomagolva, ezek a szendvicsek a rajongók kedvencei, bárhol is tálalják őket.
Hozzávalók
- 8 szeletek Az Ön által választott kenyér
- 4 Keményre főtt tojás
- 1 Közepes méretű fej saláta
- 4 EL majonéz
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Mustár (nem kötelező)
- 2 kanalak Vaj
Eljárás
Kezdjük a tojások főzésével. Tegyük őket egy lábasba, fedjük le vízzel, és forraljuk fel. Forraljuk körülbelül 9-12 percig. Ha kész, hámozzuk meg és vágjuk fel a tojásokat.
Öblítse le a salátát hideg vízzel, és törölje szárazra. Tépkedjük apró darabokra.
Egy tálban keverjük össze az apróra vágott tojásokat és a salátát. Adjuk hozzá a majonézt, a mustárt (ha használunk), sót és borsot. Keverje össze az egészet, amíg jól össze nem áll.
Minden kenyérszelet egyik oldalát kenje meg vajjal, majd a szeletek felét kenje meg a tojás és a saláta keverékével.
Fedjük be a maradék szeletekkel, vajas felükkel lefelé, óvatosan nyomkodva.
Vágja fel az egyes szendvicseket a kívánt formára, akár félbe, negyedekbe vagy háromszögekbe.
Azonnal tálaljuk, vagy csomagoljuk fóliába, hogy később is fogyaszthassuk.