HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: _Alicja_

Egyszerű házi mézeskalács sütik receptje

Ez egy egyszerű és finom mézeskalács recept, amit szívesen megosztanék mindenkivel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 34 csésze sótlan vaj Hozzáadott
  • 1 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 34 csésze melasz Hozzáadott
  • 4 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 kanalak szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 2 kanalak őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • Díszítőcukormáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a sütőt 175 °C-ra (350 °F) előmelegítjük. Ez az előmelegítési lépés létfontosságú, mivel ez biztosítja az egyenletes sütési környezetet, és ez olyasmi, amit évekig tartó sütés során tanultam meg.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a vajat és a barna cukrot, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz. Fontos, hogy a hozzávalók jól összeérjenek, hogy sima alapot kapjon a tészta.

3. Lépés

Verjük bele a tojást a tejszínes keverékbe. Ezt követően keverje bele a melaszt, és biztosítsa a sima keveréket.

4. Lépés

Egy külön tálban szitáljuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Úgy tapasztalom, hogy a szitálás nagy különbséget tesz az állagban, és egy olyan extra lépés, ami megéri az időt.

5. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalók keverékét a nedves keverékhez, formáljunk sima tésztát. Ha túl nehézkessé válik a keverés, nyugodtan használd a kezed, mert így jobban tudod irányítani.

6. Lépés

A tésztát lisztezett felületen kb. 1/4 inch vastagságúra sodorjuk ki. A legjobb tippem itt az, hogy ne tekerjük túl vékonyra a tésztát, mivel azt szeretnénk, hogy a mézeskalácsemberek tökéletesen szilárdak és ne túl kemények legyenek.

7. Lépés

A sodrás után mézeskalács vagy bármilyen ünnepi formájú kivágó segítségével készítse el a sütiket, majd helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

Süssük őket körülbelül 10-12 percig, amíg elkezdenek megszilárdulni. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kihűléskor még jobban megkeményednek.

9. Lépés

Hagyja a mézeskalácsembereket a tálcán kb. 10 percig hűlni, majd tegye át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

10. Lépés

Tetszés szerint díszítsük cukormázzal. Ez a szórakoztató rész, amit a családdal együtt csinálhatsz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek