HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: _Alicja_

Egyszerű házi mézeskalács sütik receptje

Ez egy egyszerű és finom mézeskalács recept, amit szívesen megosztanék mindenkivel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 34 csésze sótlan vaj Hozzáadott
  • 1 csésze barna cukor Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 34 csésze melasz Hozzáadott
  • 4 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 kanalak szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 2 kanalak őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt szegfűszeg Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • Díszítőcukormáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a sütőt 175 °C-ra (350 °F) előmelegítjük. Ez az előmelegítési lépés létfontosságú, mivel ez biztosítja az egyenletes sütési környezetet, és ez olyasmi, amit évekig tartó sütés során tanultam meg.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a vajat és a barna cukrot, amíg a keverék könnyű és habos nem lesz. Fontos, hogy a hozzávalók jól összeérjenek, hogy sima alapot kapjon a tészta.

3. Lépés

Verjük bele a tojást a tejszínes keverékbe. Ezt követően keverje bele a melaszt, és biztosítsa a sima keveréket.

4. Lépés

Egy külön tálban szitáljuk össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. Úgy tapasztalom, hogy a szitálás nagy különbséget tesz az állagban, és egy olyan extra lépés, ami megéri az időt.

5. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalók keverékét a nedves keverékhez, formáljunk sima tésztát. Ha túl nehézkessé válik a keverés, nyugodtan használd a kezed, mert így jobban tudod irányítani.

6. Lépés

A tésztát lisztezett felületen kb. 1/4 inch vastagságúra sodorjuk ki. A legjobb tippem itt az, hogy ne tekerjük túl vékonyra a tésztát, mivel azt szeretnénk, hogy a mézeskalácsemberek tökéletesen szilárdak és ne túl kemények legyenek.

7. Lépés

A sodrás után mézeskalács vagy bármilyen ünnepi formájú kivágó segítségével készítse el a sütiket, majd helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

8. Lépés

Süssük őket körülbelül 10-12 percig, amíg elkezdenek megszilárdulni. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kihűléskor még jobban megkeményednek.

9. Lépés

Hagyja a mézeskalácsembereket a tálcán kb. 10 percig hűlni, majd tegye át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

10. Lépés

Tetszés szerint díszítsük cukormázzal. Ez a szórakoztató rész, amit a családdal együtt csinálhatsz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új