HIRDETŐ
Egyszerű házi vizes zsemle

Egyszerű házi vizes zsemle

Olcsó és egyszerű házi zsemle! A legjobb vizes zsemle, amit ismerek. Gyönyörűen puhák és nagyon finomak. Ráadásul nem tartalmaznak sem tojást, sem tejet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 600 g finom liszt Hozzáadott
  • 400 ml víz Hozzáadott
  • 4 EK olaj Hozzáadott
  • 112 kk Hozzáadott
  • 1 kk cukor Hozzáadott
  • 30 g friss élesztő Hozzáadott

A zsemle megkenéséhez

  • olaj Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A jelzett hozzávalókból lágy tésztát készítünk, ami bár még eléggé ragad a kézhez, de már kezd elválni a táltól. A tésztát kevés liszttel cipóvá gyúrjuk, és 30 percig kelesztjük.

2. Lépés

A megkelt tésztát 8 nagyjából egyforma részre osztjuk. Minden tésztadarabot óvatosan kis cipóvá formázunk, és papírral bélelt tepsire helyezzük. Kevés olajjal megkenjük a tetejüket, hogy kelés közben ne száradjanak ki. Letakarva 1 órát pihentetjük/kelesztjük.

3. Lépés

Egy óra múlva a megkelt cipókat jól meglocsoljuk vízzel, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. Sütés közben a sütő alján egy tálat kell helyezni forrásban lévő vízzel, ami ténylegesen gőzt hoz létre

Egyszerű házi vizes zsemle - előkészítő lépés 1
4. Lépés

A megsült zsemléket azonnal meglocsoljuk vízzel és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtés közben szépen megpuhulnak

5. Lépés

Ezek a zsemlék csodálatosak és mégis nagyon egyszerűek. Ami még fontos, hogy másnap is fantasztikusak és puhák!!! Jó étvágyat.

6. Lépés

További receptjeimet megtalálod a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új