HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: varintorn

Egyszerű lúdláb torta

A lúdláb torta egy magyaros sütemény, melyet a lúdláb formájúra vágott rétegeiről neveztek el. Ez az egyszerű recept minden lépést részletesen leír, hogy te is elkészíthesd otthon ezt a finom édességet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g alma Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is előkészítjük a hozzávalókat. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral.

2. Lépés

A vajat összedolgozzuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként beleszórjuk a sütőporos lisztet. Az egészet összegyúrjuk, majd két egyforma részre osztjuk.

3. Lépés

Az egyik részt kinyújtjuk, majd beletesszük a sütőformába. Ráhalmozzuk a reszelt almát, meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.

4. Lépés

A másik tészta részt is kinyújtjuk, lúdláb formára vágjuk, majd ráhelyezzük az almás rétegre.

5. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

6. Lépés

Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új