Forrás: Pixabay: varintorn
Egyszerű lúdláb torta
A lúdláb torta egy magyaros sütemény, melyet a lúdláb formájúra vágott rétegeiről neveztek el. Ez az egyszerű recept minden lépést részletesen leír, hogy te is elkészíthesd otthon ezt a finom édességet.
Hozzávalók
Tészta
- 250 g liszt
- 100 g vaj
- 100 g cukor
- 1 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
Töltelék
- 500 g alma
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál Fahéj
Eljárás
Először is előkészítjük a hozzávalókat. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, majd lereszeljük. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A vajat összedolgozzuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, majd apránként beleszórjuk a sütőporos lisztet. Az egészet összegyúrjuk, majd két egyforma részre osztjuk.
Az egyik részt kinyújtjuk, majd beletesszük a sütőformába. Ráhalmozzuk a reszelt almát, meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.
A másik tészta részt is kinyújtjuk, lúdláb formára vágjuk, majd ráhelyezzük az almás rétegre.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.