HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: EstudioWebDoce

Egyszerű pácolt garnélarák

Ez a marinált garnélarák receptje tökéletes egy napsütéses délutánra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Nagy nyers garnélarákok, héj nélkül. Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg Fokhagyma, apróra vágva. Hozzáadott
  • 1 Kis piros chili, kimagozva és apróra vágva. Hozzáadott
  • 1 teáskanál Finom tengeri só. Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj. Hozzáadott
  • Egy nagy citrom héja és leve. Hozzáadott
  • 2 EL Apróra vágott friss petrezselyem. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a garnélarákok megtisztításával - a legjobb, ha a héjukat rajta hagyjuk, mert mélyebb ízvilágot adnak az ételnek. Ha azonban szeretné, eltávolíthatja a héjat, de a farkat a bemutatás érdekében mindenképpen hagyja érintetlenül.

2. Lépés

Egy nagy tálban tegye bele a megtisztított garnélarákot, a finomra vágott fokhagymát és chilit, a finom tengeri sót, az olívaolajat, valamint egy nagy citrom héját és levét. Lényeges, hogy a citromot a levesezés előtt hámozzuk meg - így sokkal könnyebb!

3. Lépés

Az összes hozzávalót jól keverjük össze, ügyelve arra, hogy minden garnélarákot bevonjon a pác. Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk a hűtőszekrényben 30 percig pácolódni - ne siettessük ezt a folyamatot, mert így a garnélarák minden ízt magába szívhat.

4. Lépés

Miután bepácolta, grillezheti, grillezheti vagy egyszerűen megsütheti a garnélarákot, amíg rózsaszínűvé nem válik és át nem sül. Ez általában 3-4 percet vesz igénybe mindkét oldalon - de vigyázzon, hogy ne süsse túl, mert a garnélarák gyorsan gumiszerűvé válhat.

5. Lépés

A garnélarákot tálalótálra helyezzük, megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A pácolt garnélarákot a legjobb, ha az asztalnál tálaljuk, hogy az emberek a héját lehúzhassák és élvezhessék. Egy pohár hűvös fehérborral és friss citromszeletekkel párosítsuk az extra csípősség érdekében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek