Forrás: Pixabay: EstudioWebDoce
Egyszerű pácolt garnélarák
Ez a marinált garnélarák receptje tökéletes egy napsütéses délutánra.
Hozzávalók
- 500 g Nagy nyers garnélarákok, héj nélkül.
- 3 szegfűszeg Fokhagyma, apróra vágva.
- 1 Kis piros chili, kimagozva és apróra vágva.
- 1 teáskanál Finom tengeri só.
- 2 EL Olívaolaj.
- Egy nagy citrom héja és leve.
- 2 EL Apróra vágott friss petrezselyem.
Eljárás
Kezdjük a garnélarákok megtisztításával - a legjobb, ha a héjukat rajta hagyjuk, mert mélyebb ízvilágot adnak az ételnek. Ha azonban szeretné, eltávolíthatja a héjat, de a farkat a bemutatás érdekében mindenképpen hagyja érintetlenül.
Egy nagy tálban tegye bele a megtisztított garnélarákot, a finomra vágott fokhagymát és chilit, a finom tengeri sót, az olívaolajat, valamint egy nagy citrom héját és levét. Lényeges, hogy a citromot a levesezés előtt hámozzuk meg - így sokkal könnyebb!
Az összes hozzávalót jól keverjük össze, ügyelve arra, hogy minden garnélarákot bevonjon a pác. Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk a hűtőszekrényben 30 percig pácolódni - ne siettessük ezt a folyamatot, mert így a garnélarák minden ízt magába szívhat.
Miután bepácolta, grillezheti, grillezheti vagy egyszerűen megsütheti a garnélarákot, amíg rózsaszínűvé nem válik és át nem sül. Ez általában 3-4 percet vesz igénybe mindkét oldalon - de vigyázzon, hogy ne süsse túl, mert a garnélarák gyorsan gumiszerűvé válhat.
A garnélarákot tálalótálra helyezzük, megszórjuk a frissen vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk. A pácolt garnélarákot a legjobb, ha az asztalnál tálaljuk, hogy az emberek a héját lehúzhassák és élvezhessék. Egy pohár hűvös fehérborral és friss citromszeletekkel párosítsuk az extra csípősség érdekében.