HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű Rántott Karalábé

A rántott karalábé egy ízletes és egyszerűen elkészíthető magyar étel, amelynek alapja friss karalábé, panír és olaj a sütéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karalábét meghámozzuk, majd felszeleteljük vékony karikákra.

2. Lépés

A karalábekarikákat sózzuk.

3. Lépés

Készítünk egy lisztet tartalmazó tálkát, egy tojást felverünk egy másik tálban, és egy zsemlemorzsát tartalmazó tányért is előkészítünk.

4. Lépés

Egyenként forgassuk be a karalábekarikákat a lisztben, majd a felvert tojásban,égül a zsemlemorzsában.

5. Lépés

Egy serpenyőben melegítjük az olajat közepes lángon.

6. Lépés

Sütés előtt kiszedjük a panírozott karalábékarikákat, hogy lecsepegjen róluk a felesleges tojás és liszt.

7. Lépés

A karalábekarikákat kis adagban beletesszük a forró olajba, és mindkét oldalukat megpirítjuk, amíg aranybarnák lesznek.

8. Lépés

Papírtörlővel lejuk az olajat, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek