Forrás: Pixabay
Egyszerű Rántott Karalábé
A rántott karalábé egy ízletes és egyszerűen elkészíthető magyar étel, amelynek alapja friss karalábé, panír és olaj a sütéshez.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű karalábé
- 2 tojás
- só ízlés szerint
- 1⁄2 Csésze liszt
- 1⁄2 Csésze zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Eljárás
A karalábét meghámozzuk, majd felszeleteljük vékony karikákra.
A karalábekarikákat sózzuk.
Készítünk egy lisztet tartalmazó tálkát, egy tojást felverünk egy másik tálban, és egy zsemlemorzsát tartalmazó tányért is előkészítünk.
Egyenként forgassuk be a karalábekarikákat a lisztben, majd a felvert tojásban,égül a zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben melegítjük az olajat közepes lángon.
Sütés előtt kiszedjük a panírozott karalábékarikákat, hogy lecsepegjen róluk a felesleges tojás és liszt.
A karalábekarikákat kis adagban beletesszük a forró olajba, és mindkét oldalukat megpirítjuk, amíg aranybarnák lesznek.
Papírtörlővel lejuk az olajat, majd tálaljuk.