HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű Rántott Karalábé

A rántott karalábé egy ízletes és egyszerűen elkészíthető magyar étel, amelynek alapja friss karalábé, panír és olaj a sütéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű karalábé Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 12 Csésze liszt Hozzáadott
  • 12 Csésze zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A karalábét meghámozzuk, majd felszeleteljük vékony karikákra.

2. Lépés

A karalábekarikákat sózzuk.

3. Lépés

Készítünk egy lisztet tartalmazó tálkát, egy tojást felverünk egy másik tálban, és egy zsemlemorzsát tartalmazó tányért is előkészítünk.

4. Lépés

Egyenként forgassuk be a karalábekarikákat a lisztben, majd a felvert tojásban,égül a zsemlemorzsában.

5. Lépés

Egy serpenyőben melegítjük az olajat közepes lángon.

6. Lépés

Sütés előtt kiszedjük a panírozott karalábékarikákat, hogy lecsepegjen róluk a felesleges tojás és liszt.

7. Lépés

A karalábekarikákat kis adagban beletesszük a forró olajba, és mindkét oldalukat megpirítjuk, amíg aranybarnák lesznek.

8. Lépés

Papírtörlővel lejuk az olajat, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új