Forrás: Freepik
Egyszerű Sauteed fokhagymás Bok Choy Stir-Fry
A fokhagymás Bok Choy egy gyors, egyszerű és ízletes ázsiai köret, friss bok choy-ból, amelyet sós fokhagymával párolunk. Ez az egészséges és vegánbarát étel tele van tápanyagokkal és ízekkel. Egyszerű, mégis bővelkedik a vajas fokhagymás ízben, amely tökéletesen párosítható bármelyik kedvenc ázsiai ihletésű ételével.
Hozzávalók
- 5 font bok choy
- 1 evőkanál étolaj (tetszés szerint, de a szezámolaj nagyszerű ízt ad)
- 41⁄2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál szójaszósz
- só és bors ízlés szerint
- Pirospaprika pehely (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy levágjuk a bok choy szárának alját. Ezután alaposan öblítse le őket, hogy eltávolítsa a szemcséket. Válassza le a leveles zöldeket a szárról, majd vágja őket falatnyi darabokra.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban közepes lángon melegítsük fel az olajat. Amint felforrósodott, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és gyakran keverjük meg.
Amint a fokhagyma aranybarnára sül, adjuk hozzá a bok choy szárát. Pár percig kevergetve pirítsa ezeket, mielőtt beledobja a zöld leveleket.
Adjuk hozzá a szójaszószt, némi sót és borsot. Folytassa a kevergetve sütést, amíg a zöldségek megfonnyadnak, és a szárak ropogósra sülnek. Ez körülbelül 2 percet vesz igénybe.
Ha használunk, szórjuk meg pirospaprikapehellyel. Győződjön meg róla, hogy minden összeállt és jól bevonja, majd vegye le a tűzről.
Tálalja a fokhagymás Bok Choy-t az Ön által kedvelt ázsiai főétel mellé, vagy akár önmagában is könnyű ételként.