Forrás: bhofack2 via iStockPhotos
Egyszerű "Schütteltorte" gyümölcsökkel
Ez a házi készítésű Schütteltorte igazi csemege. Már többször készítettem a tortát a családomnak és a barátaimnak, és minden alkalommal abszolút sikert aratott. Ennek a receptnek az egyik előnye, hogy nagyon egyszerű - csak dobd össze az összes hozzávalót és keverd össze, innen a "Schütteltorte" elnevezés. Az édes sütemény, a könnyű krém és a gyümölcsökkel megkoronázott kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan!
Hozzávalók
A tortaalaphoz :
- 200 g cukor
- 250 g liszt
- 4 Tojás
- 150 ml olaj
- 150 ml tej
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 2 Csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
A krémhez:
- 200 ml Krém
- 400 gr Quark
- 2 Csomag vaníliás cukor
- 2 Tablespoon cukor
- Friss bogyós gyümölcsök és gyümölcsök a díszítéshez
Eljárás
A Schütteltorte sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180 fokra. Mindig javaslom, hogy a tepsit előzetesen kenjük ki zsiradékkal, vagy béleljük ki sütőpapírral, hogy a sütemény ne ragadjon le.
Ezután keverje össze az összes száraz hozzávalót (cukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor és só) egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet. Most következik az a rész, amely ennek a süteménynek a nevét adja: Erősen rázza meg a tálat, vagy használjon keverőt, amíg az összes hozzávaló sima tésztává nem keveredik.
Öntse a tésztát a tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süsse, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Egy jó trükk, hogy ellenőrizzük, hogy a sütemény elkészült-e, ha egy fogpiszkálót szúrunk a közepébe. Ha tisztán jön ki, a torta készen van!
Amíg a torta sül, elkészítheti a krémet. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral és a cukorral. Javaslom, hogy a túrót előzőleg csepegtessük le, hogy a krém ne legyen túl híg.
Amikor a torta kihűlt, egyenletesen kenje meg a krémmel, és díszítse a tortát friss gyümölcsökkel és bogyós gyümölcsökkel. Most már tálalásra kész a torta! Tipp: Ez a torta még finomabb, ha egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben.