HIRDETŐ

Forrás: bhofack2 via iStockPhotos

Egyszerű "Schütteltorte" gyümölcsökkel

Ez a házi készítésű Schütteltorte igazi csemege. Már többször készítettem a tortát a családomnak és a barátaimnak, és minden alkalommal abszolút sikert aratott. Ennek a receptnek az egyik előnye, hogy nagyon egyszerű - csak dobd össze az összes hozzávalót és keverd össze, innen a "Schütteltorte" elnevezés. Az édes sütemény, a könnyű krém és a gyümölcsökkel megkoronázott kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tortaalaphoz :

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 150 ml olaj Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A krémhez:

  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 400 gr Quark Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon cukor Hozzáadott
  • Friss bogyós gyümölcsök és gyümölcsök a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A Schütteltorte sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180 fokra. Mindig javaslom, hogy a tepsit előzetesen kenjük ki zsiradékkal, vagy béleljük ki sütőpapírral, hogy a sütemény ne ragadjon le.

2. Lépés

Ezután keverje össze az összes száraz hozzávalót (cukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor és só) egy nagy tálban.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet. Most következik az a rész, amely ennek a süteménynek a nevét adja: Erősen rázza meg a tálat, vagy használjon keverőt, amíg az összes hozzávaló sima tésztává nem keveredik.

4. Lépés

Öntse a tésztát a tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süsse, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Egy jó trükk, hogy ellenőrizzük, hogy a sütemény elkészült-e, ha egy fogpiszkálót szúrunk a közepébe. Ha tisztán jön ki, a torta készen van!

5. Lépés

Amíg a torta sül, elkészítheti a krémet. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral és a cukorral. Javaslom, hogy a túrót előzőleg csepegtessük le, hogy a krém ne legyen túl híg.

6. Lépés

Amikor a torta kihűlt, egyenletesen kenje meg a krémmel, és díszítse a tortát friss gyümölcsökkel és bogyós gyümölcsökkel. Most már tálalásra kész a torta! Tipp: Ez a torta még finomabb, ha egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új