HIRDETŐ

Forrás: bhofack2 via iStockPhotos

Egyszerű "Schütteltorte" gyümölcsökkel

Ez a házi készítésű Schütteltorte igazi csemege. Már többször készítettem a tortát a családomnak és a barátaimnak, és minden alkalommal abszolút sikert aratott. Ennek a receptnek az egyik előnye, hogy nagyon egyszerű - csak dobd össze az összes hozzávalót és keverd össze, innen a "Schütteltorte" elnevezés. Az édes sütemény, a könnyű krém és a gyümölcsökkel megkoronázott kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

A tortaalaphoz :

  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 150 ml olaj Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott

A krémhez:

  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 400 gr Quark Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 Tablespoon cukor Hozzáadott
  • Friss bogyós gyümölcsök és gyümölcsök a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A Schütteltorte sütéséhez először melegítse elő a sütőt 180 fokra. Mindig javaslom, hogy a tepsit előzetesen kenjük ki zsiradékkal, vagy béleljük ki sütőpapírral, hogy a sütemény ne ragadjon le.

2. Lépés

Ezután keverje össze az összes száraz hozzávalót (cukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor és só) egy nagy tálban.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat és a tejet. Most következik az a rész, amely ennek a süteménynek a nevét adja: Erősen rázza meg a tálat, vagy használjon keverőt, amíg az összes hozzávaló sima tésztává nem keveredik.

4. Lépés

Öntse a tésztát a tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süsse, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Egy jó trükk, hogy ellenőrizzük, hogy a sütemény elkészült-e, ha egy fogpiszkálót szúrunk a közepébe. Ha tisztán jön ki, a torta készen van!

5. Lépés

Amíg a torta sül, elkészítheti a krémet. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral és a cukorral. Javaslom, hogy a túrót előzőleg csepegtessük le, hogy a krém ne legyen túl híg.

6. Lépés

Amikor a torta kihűlt, egyenletesen kenje meg a krémmel, és díszítse a tortát friss gyümölcsökkel és bogyós gyümölcsökkel. Most már tálalásra kész a torta! Tipp: Ez a torta még finomabb, ha egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek