Egyszerű sóskafőzelék
Néhányan ismerik ezt a növényt sóskaként, mások pedig sóska néven. Ez a főzelék az én gyermekkoromhoz kapcsolódik, így készítette nekem az édesanyám. Minden alkalommal, amikor elkészítem, eszembe jut ő és egy kicsit visszarepülök a régmúlt időkbe :-)
Hozzávalók
- 3 maréknyi Sóska friss levelek
- 500 ml tej
- 500 ml víz
- 100 ml főzőtejszín
- 3 EK sima liszt speciális
- olaj
- cukor
- só ecet
- 4 db tojás
Eljárás
Egy fazékban klasszikus rántást készítünk olajból és lisztből. Hozzáadjuk a tejet, vizet és a főzésre szánt tejszínt. Az egészet felforraljuk.
Ezalatt felverjük a tojásokat és forró vízzel leöntjük a sóska leveleit. Azért, hogy a levelek csökkentsék a térfogatukat.
Amikor a tartalom a fazékban lassan elkezd forrni, hozzáadjuk a leveleket, megsózzuk és hagyjuk forrni körülbelül 10-15 percig. Ezután ízesítjük cukorral, ecettel és ha szükséges, megsózzuk. Végül hozzáadjuk a felvert tojásokat és készre főzzük az ételt. A tojásoknak jól láthatónak kell lenniük az ételben.
A kész leves csak tiszta kenyérrel szolgál fel, de bátran mindenki hozzáadhatja saját ízlése szerint az oldalt :-) Jó étvágyat kívánok.
További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on