HIRDETŐ
Egyszerű sóskafőzelék

Egyszerű sóskafőzelék

Néhányan ismerik ezt a növényt sóskaként, mások pedig sóska néven. Ez a főzelék az én gyermekkoromhoz kapcsolódik, így készítette nekem az édesanyám. Minden alkalommal, amikor elkészítem, eszembe jut ő és egy kicsit visszarepülök a régmúlt időkbe :-)

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 maréknyi Sóska friss levelek Hozzáadott
  • 500 ml tej Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 100 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 3 EK sima liszt speciális Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • cukor Hozzáadott
  • ecet Hozzáadott
  • 4 db tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Egy fazékban klasszikus rántást készítünk olajból és lisztből. Hozzáadjuk a tejet, vizet és a főzésre szánt tejszínt. Az egészet felforraljuk.

2. Lépés

Ezalatt felverjük a tojásokat és forró vízzel leöntjük a sóska leveleit. Azért, hogy a levelek csökkentsék a térfogatukat.

3. Lépés

Amikor a tartalom a fazékban lassan elkezd forrni, hozzáadjuk a leveleket, megsózzuk és hagyjuk forrni körülbelül 10-15 percig. Ezután ízesítjük cukorral, ecettel és ha szükséges, megsózzuk. Végül hozzáadjuk a felvert tojásokat és készre főzzük az ételt. A tojásoknak jól láthatónak kell lenniük az ételben.

4. Lépés

A kész leves csak tiszta kenyérrel szolgál fel, de bátran mindenki hozzáadhatja saját ízlése szerint az oldalt :-) Jó étvágyat kívánok.

Egyszerű sóskafőzelék - előkészítő lépés 1
5. Lépés

További receptjeimet megtalálhatja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek