HIRDETŐ
Egyszerű tarja pác
A tarja pác egy egyszerű, ám ízletes húsétel, amely szaftos és fűszeres. A húst előző nap bepácoljuk, majd sütőben vagy grillen készítjük el. Jól illik hozzá a sült krumpli és a savanyúság.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg tarja
- 2 evőkanál Mustár
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál Majoránna
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál cukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A húst mossuk meg és szárítsuk meg.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a páchoz való hozzávalókat, majd masszírozzuk be vele a húst mindkét oldalán.
3. Lépés
Tegyük a húst egy zárható műanyag tasakba vagy légmentesen zárható tálba, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy éjszakára.
4. Lépés
Közvetlenül sütés előtt vegyük ki a húst a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
5. Lépés
Sütőben vagy grillen süssük a húst 180 fokon kb. 45-50 percig, hogy átsüljön és szép aranybarna legyen.
6. Lépés
Tálaljuk forrón friss salátával és sült krumplival.