Forrás: Youtube
Egyszerű tejszínes gombaleves
Finom és laktató is egyben, amit elkészíteni is egyszerű.
Hozzávalók
- 4 tk vaj
- 1 tk olaj
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 75 dkg friss csiperke
- 3 tk Kakukkfű
- 11⁄2 dl száraz fehérbor
- 6 tk liszt
- 1 l alaplé
- 1 tk só
- bors petrezselyem
- 1 ks marhahúsleves kocka
- 21⁄2 dl tejszín
Eljárás
Egy lábasban a vajat és az olajat felmelegítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és 2-3 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1 percig együtt pároljuk őket.
Hozzáadjuk a gombát és 2 tk kakukkfüvet és 5 percig főzzük. Majd mehet bele a bor és 3 percig főzzük.
A lisztet a gombára szórjuk, jól összekeverjük és főzzük további 2 percig. Hozzáadjuk az alaplét, összekeverjük és hagyjuk felforrni. Levesszük a hőfokot, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a szétmorzsolt leveskockát.
Lefedjük és 10-15 perc alatt megfőzzük. A legalacsonyabb hőfokon hozzákeverjük a tejszínt, összefőzzük, de nem forraljuk már fel.
Belekeverjük a friss petrezselymet és a maradék kakukkfüvet. Kész is.