HIRDETŐ

Egyszerű tökfőzelék

Ez a recept egy egyszerű, de ízletes magyar tökfőzelékre vonatkozik. A tökfőzelék a magyar konyha hagyományos darabja, különösen ősszel, amikor a tök éppen szezonban van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sütőtök Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csokor kapor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A tököt megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk.

2. Lépés

Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott tököt.

3. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük közepes lángon, amíg a tök megpuhul.

4. Lépés

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet és a tejfölt, majd hozzáadjuk a tököt. Jól összekeverjük, hogy a lisztes tejföl egyenletesen eloszolódjon.

5. Lépés

Hozzáadjuk a pirospaprikát és a finomra vágott petrezselymet és kaprot.

6. Lépés

Főzzük még néhány percig, amíg a főzelék sűrűsödik.

7. Lépés

Tálaljuk melegen, friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új