Forrás: kaboompics via Pixabay
Egyszerű vegetáriánus burgonyaleves
Gyakran készítettem már ezt a kiadós vegetáriánus krumplilevest a családomnak. Könnyű, egészséges és hihetetlenül laktató. A zöldségleves és a választott zöldségekkel kevert burgonya alapjával ez a leves ízletes és tökéletes a hűvös időjáráshoz. Köretként friss fehér kenyérrel jól illik hozzá.
Hozzávalók
- 500 g Burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 Rod póréhagyma
- 750 ml zöldségleves
- 1 csokor Petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 2 Tablespoon növényi olaj
- 100 ml Krém
Eljárás
Először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. A kockák mérete attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretne. Én a kisebb kockákat kedvelem, mivel gyorsabban megfőnek, és krémesebb lesz a leves.
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Hámozza meg és szeletelje fel a sárgarépát és a póréhagymát is. A zöldségeket mindig nagyon apróra vágom, hogy homogén ízt kapjunk, és hogy lerövidítsük a főzési időt.
Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és pároljuk további 5 percig.
Most adjuk hozzá a burgonyát és a zöldségalaplevet, és forraljuk fel. A levest közepes lángon 20 percig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.
Vágjuk durvára a petrezselymet, és adjuk hozzá a fazékhoz. Pürésítse a levest botmixerrel a kívánt állag eléréséig. Én szeretek néhány darabot meghagyni, hogy a leves állagú legyen.
Végül keverje a tejszínt a burgonyalevesbe, és ízesítse sóval és borssal. Én szeretek még egy csipetnyi sót hozzáadni, hogy fokozzam az ízeket. Jó étvágyat!