HIRDETŐ

Forrás: kaboompics via Pixabay

Egyszerű vegetáriánus burgonyaleves

Gyakran készítettem már ezt a kiadós vegetáriánus krumplilevest a családomnak. Könnyű, egészséges és hihetetlenül laktató. A zöldségleves és a választott zöldségekkel kevert burgonya alapjával ez a leves ízletes és tökéletes a hűvös időjáráshoz. Köretként friss fehér kenyérrel jól illik hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 hagyma Hozzáadott
  • 1 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Rod póréhagyma Hozzáadott
  • 750 ml zöldségleves Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 100 ml Krém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. A kockák mérete attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretne. Én a kisebb kockákat kedvelem, mivel gyorsabban megfőnek, és krémesebb lesz a leves.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát és a fokhagymát. Hámozza meg és szeletelje fel a sárgarépát és a póréhagymát is. A zöldségeket mindig nagyon apróra vágom, hogy homogén ízt kapjunk, és hogy lerövidítsük a főzési időt.

3. Lépés

Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy fazékban. Pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetsző nem lesz. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, és pároljuk további 5 percig.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a burgonyát és a zöldségalaplevet, és forraljuk fel. A levest közepes lángon 20 percig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul.

5. Lépés

Vágjuk durvára a petrezselymet, és adjuk hozzá a fazékhoz. Pürésítse a levest botmixerrel a kívánt állag eléréséig. Én szeretek néhány darabot meghagyni, hogy a leves állagú legyen.

6. Lépés

Végül keverje a tejszínt a burgonyalevesbe, és ízesítse sóval és borssal. Én szeretek még egy csipetnyi sót hozzáadni, hogy fokozzam az ízeket. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új