Ellenállhatatlan Meggyes túrós muffin
Egy igazán gyümölcsös, szaftos muffin, amit a túró és a meggy fantasztikus összhangja tesz ellenállhatatlanul finommá. Az enyhe citrusos íz pedig a muffin különlegességét kiemeli. A kezdő sütési alkalmak egyik legjobb alapját képezheti, a biztos sikerélmény garantált.
Hozzávalók
- 200 g túró
- 3 tojás
- 150 g cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 450 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 200 g vaj
- 150 g meggy
- csipet só
Eljárás
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
- Külön tálban kikeverjük a vajat, a cukrot, majd hozzáadjuk a tojásokat, a citromhéjat és a túrót, végül hozzáadjuk a lisztes keveréket. Csak annyira keverjük össze, amíg az összetevők össze nem állnak.
- A muffin formába sütőpapírt teszünk, majd megkanalazzuk a tésztát. Mindegyikbe teszünk néhány szemet meggyet, majd a tetejére is kanalazunk még egy kis tésztát.
- A muffinokat körülbelül 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesznek.
- Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a muffinok közepén is megsültek-e.