HIRDETŐ

Forrás: canva

Elronthatatlan habcsók

Próbáljuk ki ezt a receptet, és a ropogós, édes habcsókok nemcsak szemet gyönyörködtetőek lesznek, hanem ízletesek is. Remélem, élvezni fogjátok!

HIRDETŐ
TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

A recept ebben a cikkben található

TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A habcsók elkészítése során fontos, hogy a sütőt előmelegítsük 100°C-ra. Így biztosítjuk, hogy a habcsók pontosan olyan legyen, mint amilyet szeretnénk: kívülről kissé ropogós, belül pedig habos.

2. Lépés

Előkészítjük a habcsókhoz szükséges hozzávalókat. A tojásokat gondosan válasszuk szét, mert a tojássárgája bármilyen nyomának jelenléte akadályozhatja a fehérjék felverését.

3. Lépés

A tojásfehérjét és a csipet sót egy nagy tálba tesszük, majd elektromos kézi habverővel addig verjük, míg kemény habot nem kapunk. Majd apránként, folyamatosan adagolva hozzáadjuk a porcukrot, miközben továbbra is verjük.

4. Lépés

A teljes mennyiségű cukor hozzáadása után továbbverjük a habot, amíg fényes és tartós lesz. Akkor jó, ha a tálból fordítva is a helyén marad. Ekkor hozzáadjuk a vaníliakivonatot és még egyszer átkeverjük.

5. Lépés

Ezután a habot kanalazzuk kis adagokban egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy használhatunk habcsóksütő tasakot is. Fontos, hogy a habcsókok között hagyjunk elegendő távolságot, mert a sütés során nőnek.

6. Lépés

Végül a habcsókokat süssük a sütőben körülbelül 1 órán keresztül. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a hirtelen hőmérsékletváltozás összeesheti a habcsókokat.

7. Lépés

Miután megsült, húzzuk ki a tepsit a sütőből és hagyjuk a habcsókokat lehűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új