Forrás: canva
Elronthatatlan habcsók
Próbáljuk ki ezt a receptet, és a ropogós, édes habcsókok nemcsak szemet gyönyörködtetőek lesznek, hanem ízletesek is. Remélem, élvezni fogjátok!
Hozzávalók
- 3 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 200 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Eljárás
A habcsók elkészítése során fontos, hogy a sütőt előmelegítsük 100°C-ra. Így biztosítjuk, hogy a habcsók pontosan olyan legyen, mint amilyet szeretnénk: kívülről kissé ropogós, belül pedig habos.
Előkészítjük a habcsókhoz szükséges hozzávalókat. A tojásokat gondosan válasszuk szét, mert a tojássárgája bármilyen nyomának jelenléte akadályozhatja a fehérjék felverését.
A tojásfehérjét és a csipet sót egy nagy tálba tesszük, majd elektromos kézi habverővel addig verjük, míg kemény habot nem kapunk. Majd apránként, folyamatosan adagolva hozzáadjuk a porcukrot, miközben továbbra is verjük.
A teljes mennyiségű cukor hozzáadása után továbbverjük a habot, amíg fényes és tartós lesz. Akkor jó, ha a tálból fordítva is a helyén marad. Ekkor hozzáadjuk a vaníliakivonatot és még egyszer átkeverjük.
Ezután a habot kanalazzuk kis adagokban egy sütőpapírral bélelt tepsire, vagy használhatunk habcsóksütő tasakot is. Fontos, hogy a habcsókok között hagyjunk elegendő távolságot, mert a sütés során nőnek.
Végül a habcsókokat süssük a sütőben körülbelül 1 órán keresztül. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a hirtelen hőmérsékletváltozás összeesheti a habcsókokat.
Miután megsült, húzzuk ki a tepsit a sütőből és hagyjuk a habcsókokat lehűlni.