Forrás: marharyta-kovalenko from Canva
Elronthatatlan piskóta
Lépésről lépésre instrukciókat adok az elronthatatlan, könnyű és puha piskóta elkészítéséhez. Tökéletes alapja süteményeknek és tortáknak.
Hozzávalók
- 4 ks tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csipet só
Eljárás
A tojásokat válaszd szét. A sárgáját tedd egy tálba, a fehérjét egy másikba.
A tojássárgájához add hozzá a cukrot és keverd habosra.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval.
Az előző két keveréket óvatosan keverd össze.
Ezután szitáld hozzá a lisztet és keverd el óvatosan a masszában.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süsd meg a tésztát.
Ellenőrizd a piskótát a sütési idő végén. Ha száraz a tészta a közepén, akkor kész. Ha még nedves, hagyd még a sütőben pár percig.
Hagyd hűlni, majd szeleteld fel és töltsd meg kedvenc krémeddel, vagy használd torta alapja gyanánt.