HIRDETŐ

Elzászi almatorta

Sokat próbálgatva ezt a receptet, mindig finom, omlós és zamatos lett a végeredmény. Remélem, hogy Nektek is fog ízleni! Mit gondolsz, ha a következő alkalommal vaníliafagyit is hozzá adunk?

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 Csomag réteslap Hozzáadott
  • 4 nagy alma Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 bögre zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • fahéj ízlés szerint Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Közben tegyük félre a réteslapot, hogy langyosra melegedjen, így könnyebb lesz vele dolgozni. Ezt tapasztaltam a sok rétes sütés közben.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almákat és reszeljük le őket. Itt ajánlom a durva reszelő használatát, mert így nem lesz túl vizes az almás töltelék.

3. Lépés

Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát a felolvasztott vaj felével. Adjuk hozzá az almát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Keverjük össze, és hagyjuk a tűzhelyen, míg az alma megpuhul.

4. Lépés

Az ajánlásom az, hogy közepes lángon főzzük az almás keveréket, és időnként keverjük meg, hogy ne égjen le. Ha az alma túl vizes, hagyhatjuk a lángon tovább is, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.

5. Lépés

A tortaformát kenjük ki a maradék vajjal, és tegyük bele a réteslapokat úgy, hogy a szélük túllógjon a formán. Rétegezzük bele az almás tölteléket, majd hajtsuk rá a réteslapok szélét.

6. Lépés

Süssük 180 fokon kb. 30-40 percig. A teteje aranyszínűre fog sülni. Ha úgy tűnik, hogy a teteje túl gyorsan pirul, takarjuk le alufóliával.

7. Lépés

Az elkészült tortát hagyjuk pár percig hűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új